Nejlepší kamarádky

S mojí nejlepší kamarádkou se známe už od základní školy. Zažily jsme toho spolu hodně a víme o sobě navzájem téměř všechno. Obě jsme si vysnily, že se vdáme za nějakého krásného, romantického boháče. Realita byla samozřejmě jiná. Zatímco já jsem už tři roky rozvedená a mám dítko školkového věku, kamarádka se vdávala teprve před necelým rokem a zatím je bezdětná.

Naši „princové“

Vztah s mým exmanželem mě stál nejen hodně nervů a peněz, ale také kdysi hezkou sportovní postavu. Ze stresu jsem se dost přejídala a dodnes nejsem schopná deset kilo navíc shodit. Kamarádka je stále krásná, sexy a žádoucí. Dodnes hraje volejbal, s kterým jsme spolu začínaly už na základní škole. Pečuje o sebe, chodí pravidelně na kosmetiku, manikúru a ke kadeřnici. Myslela jsem si, že jí se sen o princi splnil. Vzala si totiž pohledného kluka, který pracuje jako ředitel v rodinné firmě. Za jeho úspěchy stojí spíš jeho rodiče, ale důležitý je výsledný efekt - je finančně velmi dobře zajištěný. Kamarádka momentálně prožívá bezstarostný život, pracovat přestala už před svatbou.

Nepříjemné překvapení

Dodnes se často navštěvujeme. Většinou, když jsme zrovna u ní, je její manžel v práci. Občas, když potřebuji pohlídat syna, se u nich na chvíli objevím i o víkendu. Od určité doby se ale snažím jejímu manželovi vyhýbat. Během posledních dvou návštěv se mnou začal nenápadně flirtovat. Má dvojsmyslné narážky, párkrát se mě nenápadně dotknul, když se kamarádka nedívala. Během mojí poslední návštěvy na mě dokonce čekal před toaletou a říkal mi, že se mám někdy zastavit, i když nebude kamarádka doma. Strkal mi papírek se svým telefonním číslem. Je to jiné číslo, než mám u něj uložené v mobilu, tak nevím, jestli je před kamarádkou tajné a určené jen pro milenky?!

Zoufalství

Jsem naštvaná, zoufalá a vůbec nevím, co mám dělat. Je mi z toho chlapa na zvracení. Navíc absolutně nechápu, proč to dělá. Kamarádka je krásná ženská se skvělou postavou, já jsem spíš taková mamina. Dbám o sebe v rámci svých možností, ale jako samoživitelka si nemohu finančně moc vyskakovat. Předpokládám, že nebude jediná, koho její manžel balí. Vypadal tak solidně a sympaticky, přitom je to evidentně děvkař.

Nevím, co mám dělat, protože když to kamarádce řeknu, tak mi nebude věřit a on vše samozřejmě popře. Zároveň jí mám moc ráda a nechci před ní nic tajit, nebo ji tím, že jí nic neřeknu nějak do budoucna ublížit. Momentálně se tedy snažím nenápadně vyhýbat kontaktu s ním. Nevím, jak dlouho to vydrží, než to začne být nápadné. Každopádně nyní nemám odvahu řešit celou situaci jinak.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.