Nevěra může zničit celou rodinu. V galerii najdete tipy, jak ji odhalit hned v začátku.

Každý rok

I přes krizi ve vztahu si hrajeme na spokojenou rodinku a nedáváme na sobě nic znát. Jako každý rok jsme před koncem roku vyrazili na hory a doprovodila nás i sestra s manželem a dcerkou a moji rodiče. Je to tradice, na kterou nedáme dopustit. Lenka (sestra) je těhotná, a tak se k nám příští rok zřejmě nepřipojí. Kvůli ní jsme si pobyt na čerstvém vzduchu o týden prodloužili, abychom si společný čas pořádně užili. Byl to příjemný závěr roku plný pohybu, sportu a dobrého vína.

Pochopení

Štiplavý nápoj mě přivedl do situace, která nemá bezbolestné řešení. Rozvalila jsem se do křesla a příbuzní jeden po druhém odpadávali. Manžel už dávno spal a zůstal se mnou v místnosti jen švagr. Hladinka alkoholu v krvi pomalu stoupala a rozvázala mi jazyk. Svěřila jsem se mu s partnerskými problémy a detailně popsala všechny trable v posteli. Pochopil mě. Mluvil se mnou, lichotil mi, objal mě. V tu chvíli jsem se neudržela a strhla ho na svou stranu. Nebránil se a polibky mi oplácel. Ráno bylo krušné. Cítila jsem se uvolněně a milovaně, ale hlava mi tříštila z vína i výčitek. Nemohla jsem se manželovi podívat do očí.

Konec

Románek trval několik týdnů. Utnul ho až výsledek těhotenského testu. Pozitivní. O otci není pochyb, je to můj švagr. Byl jediný, s kým jsem za poslední dobu spala. Jsem na konci druhého měsíce a odhalení čekám každým dnem. Manžel mě bezpochyby opustí a sestra se mnou do konce života nepromluví. Zničím dvě rodiny. A ani nevím, jestli by se mnou můj švagr zůstal a stál na mojí straně. Miluji děti, jsem šťastná a vděčná za další těhotenství, ale podmínky jsou zoufalé. Je mi jasné, že z téhle situace bez úhony nevybruslím. Nejhorší je, že se bojím budoucnosti, ale nezpytuji svědomí, protože těch pár nocí plných vášně za to stálo.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.