Společné bydlení spoustě párů zlomí vaz. Nahlédněte do galerie a inspirujte se tipy, jak se s velkým krokem poprat.

Pomoc

Vyslechla jsem si spoustu urážek, výčitek a obav o společnou budoucnost. Kéž bych mohla vrátit čas a všechno před ním utajit. Byl k nezastavení. Naplival na mě a dostala jsem spoustu ran. Propadla jsem se do hlubokých depresí. Vztah ale několik týdnů fungoval dál bez problémů a přítel malou půjčku rozdýchal. Peníze jsem mu vrátila v rekordně krátkém čase a už nikdy jsme se k tomu slovem nevrátili.

Úhybný manévr

Bohužel jsem se dostala do mnohem svízelnější situace a znovu se zadlužila. Dvěstě tisíc už na mě bylo moc. S přítelem jsme měli od začátku vztahu oddělené účty, ale věděla jsem, že nestrádá a poctivě šetří. Za práci a zodpovědnost, kterou měl, si pohádkový plat zasloužil. Po poslední zkušenosti bych ho už ale nepožádala ani o desetikorunu. Bála jsem se, že se bude opakovat to ponižující osočování. Vymyslela jsem lež a radši si sbalila kufry. Roční dcerku jsem připravila o otce a musí mezi námi cestovat kvůli střídavé péči, kterou si přítel vydupal, ale nedá se nic dělat. Strach mi nedovolil říct mu pravdu. Sama sebe jsem obvinila z nevěry a "přiznala" vyčpelý vztah. Bála jsem se jeho reakce. Byl zklamaný a bojoval o mě. O to bolestivější odchod byl.

Možná jednou

Už je to několik týdnů, stále ho miluji. Doufám, že se k sobě jednou vrátíme a budeme žít jako úplná rodina. Láska mezi námi je, ale já po zkušenosti s ním nemůžu přiznat, že mi visí na krku dvousettisícový dluh. Budu ho splácet ještě deset let. Vídám se s ním a vím, jak žije. A každý týden, když si předáváme dceru, trnu hrůzou, jestli se náhodou nezamiloval jinde a chce na nevěrnici konečně zapomenout.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.