Šťastné manželství

Jsem deset let ženatý, máme dvě děti. Moje žena je opravdu krásná, taky proto jsem se do ní kdysi zamiloval na první pohled, a ani po těch letech ze své krásy nic neztratila. Nikdo by do ní neřekl, že je už dvojnásobná matka. Rozumíme si i jako partneři ve všech směrech, doma je pohoda, naše manželství výborně klape, děti nám dělají radost.

Úlet

Asi to nikdo nebude chápat, ale přesto svoji ženu podvádím. Poprvé se to stalo po sedmi letech manželství, byl to jednorázový úlet na firemním večírku. Nic takového jsem neplánoval, ta žena nebyla ani moje kolegyně, viděl jsem ji poprvé a naposledy v životě, pracovala tam jako hosteska. Měl jsem z toho nejdřív hrozné výčitky svědomí, nemohl jsem uvěřit, že jsem to manželce udělal. Ale pak jsem si ke svému velkému překvapení uvědomil, jak je mi skvěle, jak mi to dalo zase takovou energii a radost ze života, které už jsem dlouho necítil.

Milenka

Nikomu jsem to samozřejmě neřekl a manželka nic netušila. Ale já už věděl, co mi chybělo k úplné spokojenosti, a tušil jsem, že se to nestalo naposledy. A také ne. Na pracovní cestě jsem se seznámil s jednou vdanou ženou. Je bezdětná, protože její manžel si děti nepřál a ona se mu přizpůsobila, a myslím, že jí to ani nevadí. Má se s manželem velmi dobře a taky má hodně volného času, protože její manžel je často pracovně pryč. Žije ve vedlejším městě, takže jsme se začali tajně scházet.

Trvá to už skoro rok, strašně mě to nabíjí. Nevídáme se příliš často, ale o to víc se na sebe těšíme a je to nádherné. Ona je úplně jiný typ než moje žena, ale taky je velice atraktivní, jsem z ní celý pryč. Ale oba víme, že je to jenom dobrodružství, zábava, nechceme víc, ani jeden z nás nechce opouštět svého partnera a rodinu, to pro nás vůbec není téma. Prostě si jen nádherně užíváme.

Ideální stav

Často přemýšlím, proč to vlastně dělám, když mi doma nic nechybí. Ale asi se po delší době z každého vztahu vytratí ta jiskra a vzrušení. Někomu to nevadí, ale já jsem zjistil, že mi to chybí. Pro mě je tahle situace úplně ideální. Doma mám pohodu, krásnou rodinu, kterou miluju, a občas hodím tu úlohu milujícího manžela a otce rodiny za hlavu a na pár hodin je ze mě zase mladý bezstarostný kluk bez závazků. Domů pak přijdu plný energie a dobré nálady, což rodina samozřejmě oceňuje. Naštěstí nevědí, kde tu energii a dobrou náladu beru.

Bez výčitek

Výčitky svědomí už nemám, říkám si, že na tom vlastně vydělává i moje rodina. S milenkou si nekupujeme žádné drahé věci, takže ani v tomhle směru rodinu nešidím, naopak ženě i dětem opravdu dopřávám. Mám dobrou práci a můžu si to dovolit. Občas mě přepadnou obavy, co by se stalo, kdyby to má žena zjistila, ale zase je rychle zaplaším. Jsme hodně opatrní, tak snad k ničemu takovému nedojde. Sám bych si přál, aby tahle situace trvala co nejdéle, cítím se opravdu šťastný.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenáře, který jej předal redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenáře pozměněna.