Po porodu nastává pro maminky těžké období. S tipy, které najdete v galerii, se se změnami vyrovnáte snáz.

Řešení

Straší mě skutečnosti, které se staly před téměř patnácti lety. Tehdy jsem musela jednat rychle a dítě jsem umístila do babyboxu. Byla to novinka a nevědělo se, jak na ně budou matky a děti reagovat. Já se ale ocitla v bezvýchodné situaci a schránky mi přišly vhod. Musela jsem to udělat. Žila jsem na ulici, byla jsem drogově závislá a neměla jsem ani rodinu a zázemí. Příbuzní mě škrtli ze svého života, drogy netolerovali.

Kudy?

Neměla jsem vůbec nic. Byla jsem špína, feťačka, poběhlice. Nemohla jsem k tomu všemu být ještě máma. Tehdy jsem se nedokázala vzdát svého života a postavit se na vlastní nohy. Proto jsem dítě umístila do babyboxu a dál žila nezřízeně.

Náprava

Srdce mě bolelo, ale jak bych vůbec mohla mít dítě? Kde by spalo? Do čeho bych ho oblékla? Není den, kdy bych na svého synka nezavzpomínala. Ale věřím, že skončil u rodičů, kteří mu dávají lásku a péči. Dnes je mi už 35 let, mám manžela, dvojčata, práci a velký dům. Jsem obyčejná máma, jen skrývám děsivé tajemství. Pořád mě ale trápí, že jsem mohla svůj život změnit už před patnácti lety. Jako matka jsem selhala. Měla jsem se postarat. Nikdy si to neodpustím.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.