V galerii najdete návod na to, jak zjistit, zda má váš partner milenku.

Mám podezření, že má milenku! Jak jsem na to přišla? Začalo se to projevovat v našem intimním životě. Dříve jsme se milovali asi dvakrát týdně. Bylo to hezké, i když po dvanácti letech manželství už žádné velké vášně. Pak se intervaly začaly prodlužovat. Prý je unavený z práce…

Tohle období trvalo asi půl roku. A pak nastala podezřelá změna! Nejenže se manžel vrátil k našemu rituálu dvakrát týdně, ale v jeho laskání se objevily pro mě úplně neznámé praktiky. Ne že by to bylo nepříjemné, spíš naopak, ale kde na to přišel?!

Napřed jsem nic neříkala, ale jednou jsem to už nevydržela: „Ty někoho máš! Tohle jsi dřív nedělal, to ses musel od někoho naučit!“

Koukal na mě překvapeně. A pak spustil, že nikoho nemá, jak jsem na to přišla takhle ho podezírat. Prý chce jenom náš intimní život oživit, něco si nastudoval na internetu a přišlo mu to zajímavé. Nelíbí se mi to? Jsem nespokojená?

Nebyla jsem nespokojená, ale on to nezkoušel, on to uměl! Žena pozná, jestli muž něco jen zkouší, nebo zda už v tom má nějakou praxi. „Tak proč ta půlroční pauza, kdy jsme se skoro nemilovali?“ zeptala jsem se. A on na to, že byl opravdu unavený, že se z našeho milování stala rutina, a proto se rozhodl, že s tím něco udělá.

„Tak proč jsi mi nic neřekl,“ obořila jsem se na něho. „Mohli jsme experimentovat spolu…“

Vymlouval se, že mi to nechtěl říkat, abych ho neodmítla. Prý jsem byla vždycky trochu prudérní! Tím mě naštval. Já nebyla nikdy prudérní a ani nejsem, mohl mi to klidně říct. Ale on si nejspíš narazil nějakou krasomilu, která ho to všechno naučila. Proto ta pauza! A teď ho možná pustila k vodě. Chybí mu, tak to zkouší se mnou! Nedělá to pro mě, ale pro sebe! A nejspíš na tu ženskou při milování i myslí. Nikdy před tím mi neříkal „moje beruško“! Řekla jsem mu, že ještě jednou na mě vystartuje s beruškou, zažádám o rozvod. Nevím, co si myslet a jak mám na tu situaci reagovat, s tím rozvodem jsem to ale vážně nemyslela.

Zlata, Valašské Meziříčí

NÁZOR PSYCHOLOGA

PhDr. Petr Šmolka - psmolka@volny.cz

Vážená paní, milá Zlato, díky za váš příběh. Doufám, že se stane alespoň pro některé čtenářky odstrašujícím příkladem! Podařilo se vám totiž vstoupit na cestu, která může celkem spolehlivě vést pouze k rozpadu manželství s kvalitním mužem. Výpadek zájmu o sex může mít mnoho příčin, milenka je jen jednou z nich, navíc nikoli tou nejčastější. A vy? Místo abyste se radovala z toho, že se o vás začal manžel opět milenecky zajímat, a patřičně si to užívala, začala jste tu změnu pitvat, a tím manželovi znovunabytou blízkost leda otrávila. Ta cesta je ze své podstaty slepá. Bude-li milenku popírat, stejně mu věřit nebudete. Rozebírání i hodně živého vztahu může vést pouze k jeho zmrtvení. Zkuste věřit, že ty postelové inovace nemusí být důkazem působení nadané sexuální kantorky. Třeba jen v sobě objevil dosud skrytý talent.

Autor: Dagmar Morenová a Tereza Lokajíčková