Muž pro rodinu

Když jsem se seznámila s přítelem, líbilo se mi na něm, jak je hodný, pracovitý a zodpovědný. Kromě práce ještě chodí na brigády, prakticky sám si postavil dům, kde teď bydlíme. Je moc hodný a je na něj spolehnutí. Říkala jsem si, že je to ten pravý muž pro rodinu.

Těhotenství

Bohužel jsem zjistila, že mě hrozně nudí. Chtěla jsem se s ním rozejít, ale zjistila jsem, že jsem těhotná. Přítel byl šťastný, já zase tolik ne, ale všichni nám gratulovali, moji i jeho rodiče byli nadšení, tak jsem se s tím smířila. Přítel mě obskakoval, hrozně se těšil na dítě. Ale já se ještě v těhotenství seznámila s jiným mužem, s kterým jsme si hned padli do oka. Byla jsem už viditelně těhotná, takže mezi námi nic nebylo, ale věděli jsme o sobě.

Nevěra

Mně a příteli se narodila zdravá dcera, všichni z ní byli nadšení. Já si mateřství moc neužívám. Nebaví mě kojit ani v noci k dítěti vstávat, takže odsávám a přítel, když přijde z práce, tak ji krmí z lahve a v noci k ní taky vstává. Já jsem se hned po šestinedělí začala vídat s tím druhým mužem. Příteli vždycky řeknu, že mám sraz s kamarádkou, a on malou hlídá.

Zázemí

Já zatím trávím čas s milencem. On je naprosto skvělý v sexu a strašně se mi líbí jako muž, ale vůbec není zodpovědný, rodinný typ, takže to nemá perspektivu. Není ani nijak extra finančně zajištěný. Zatím tedy zůstávám s přítelem, u kterého mám veškeré zázemí. Přítel si myslí, jak nám to skvěle klape, ale já už přemýšlím, co bude dál. Nejradši bych se s ním rozešla už teď, ale nemám kam jít, u rodičů být nechci, a finančně bych nevyšla.

Bez výčitek

Možná počkám, až malá povyroste, abych mohla jít do práce, a pak se osamostatním. Ale nevím, jestli budu někdy vydělávat tolik, abych si mohla dovolit žít sama s dcerou a mít se dobře. Takže asi nejlepší by bylo, kdybych poznala někoho, kdo bude zajištěný a zároveň ho budu milovat. Do té doby budu muset zůstat s přítelem, a vlastně mi to vyhovuje, stará se o mě i o dítě, jsem zajištěná a mám čas scházet se s jinými muži. Výčitky svědomí vůči příteli nemám, říkám si, že o ničem neví, takže je spokojený. Z dcery je úplně nadšený a stará se o ni rád. Koneckonců je to i jeho dítě, tak proč by se vlastně nestaral? Je mi jasné, že by mě všichni odsoudili, ale co mám dělat, když přítele prostě nemiluju?

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.