Jízda

Z baculky se během pár měsíců stala půvabná dívka s ženskými a pevnými tvary. Takovou krásku Johnovi každý záviděl. Vše bylo zalité sluncem.

Do námořníkovy první pracovní cesty zbývalo jen pár dnů, tak mladý pár vyrazil s partou přátel do restaurace. Byl to večer jako každý jiný, mladí lidé se bavili jako obvykle s tím rozdílem, že se loučili s přítelem, který měl na pár týdnů odcestovat se svou jednotkou.

Nehoda

Když nad ránem vycházeli z restaurace, John vzal svou manželku do náruče. Síly měl dost, ale do cesty se mu připletl výmol a on zavrávoral. V kotníku mu křuplo a neudržel rovnováhu. Nestačil Robyn včas pustit a oba skončili na zemi. Zatímco John vyvázl jen s pár odřeninami, mladá dívka na tom byla mnohem hůř. Hlavou se uhodila o chodník a upadla do bezvědomí. Snažili se jí na místě poskytnout první pomoc, ale její tělo nereagovalo. Zavolali záchrannou službu a začal boj o život. Pět dní se ji snažili navrátit životní funkce, ale marně. Prohrála. Bylo jí pouhých 23 let.

Kde je pravda?

Jen co se mladý námořník oklepal, dostal vztek. Zažaloval restauraci za neudržování prostoru před podnikem a přihlehlého parkoviště. Kdyby bylo místo dostatečně osvětlené nebo bez výmolů a chybějících dlažebních kostek, nikdy by se taková nehoda nestala a jeho žena mohla žít. Žalovaná strana bohužel téměř nereaguje a pokusy o smír zametá pod koberec. Zkouší hrát s možností, že byla skupinka přátel pod parou a velký podíl viny nese alkohol.

Nicméně v USA jsou podobné spory na denním pořádku. Američané znají svá práva a také vědí, že mohou díky vyhranému soudnímu sporu získat požadovanou sumu.