Znaky, podle kterých poznáte psychopata. Podívejte se na tipy do galerie.

Nový život

Odstěhovala jsem se z domů rodičů do svého prvního podnájmu, našla si novou práci a snila o romantickém vztahu. Na malém městě jsem příliš šancí na seznámení neměla, tedy ano, ale těch pár buranů, co bylo k mání, mě nechávalo chladnou. Věděla jsem, že mám na víc. Toužila jsem po muži vyzrálém, zajištěném a inteligentním. Zkusila jsem štěstí na seznamce pro náročné.

Vysněný princ ze seznamky

První týden na seznamce byl zdarma na zkoušku a já dostávala několik nabídek denně. Po několika schůzkách jsem konečně natrefila na toho pravého. Leoš byl o dvanáct let starší než já, rozvedený, dvě malé děti. Měl velkou stavební firmu, byl poměrně movitý a de facto zajištěný na celý život. Byl milý, pozorný, nosil mi kytice růží, „unesl“ mě do zahraničí na koncert mého nejoblíbenějšího hudebního interpreta, zajistil luxusní hotel. Plnil mi každé přání, které jsem mnohdy nestihla ani vyslovit.

Vysněná dovolená

A konečně to přišlo. Naše první společná dovolená na mém vysněném místě. Leoš mě vzal na měsíční dovolenou na Maledivy. Cesta byla nekonečně dlouhá, ale s Leošem jsem to ani nevnímala. O vše se postaral, zajistil, měli jsme nejpohodlnější místa v letadle, prostě dokonalost. Když jsme přijeli na místo, rozplakala jsem se z té nádhery. Šli jsme na romantickou večeři a prožili nádhernou noc.

Málo důkazů lásky

Po několika dnech, kdy jsme se aklimatizovali, se začal Leoš chovat trochu divně. Dožadoval se neustálého fyzického kontaktu, když jsem ho nechytla venku za ruku, hned spustil, že ho nemám ráda, začal mi vyčítat, že mu nedostatečně projevuji lásku. Musela jsem mu být po vůli několikrát denně kdykoliv se mu zachtělo. Všude na veřejnosti jsem se ho musela dotýkat, bylo to šílené. Pokud jsem někdy odmítla, rozzuřil se a začal mě citově vydírat. Už jsem nevěděla jak mu více vyjádřit lásku, pořád bylo vše málo. Navíc se začal chovat jako typický nenažraný Čech na dovolené. V restauracích jsme se za něj styděla, k personálu hotelu se choval jako k otrokům. Počítala jsem dny, kdy to skončí. Byla jsem rozhodnuta se s ním po návratu z dovolené rozejít. Což se taky stalo. Leoše už nechci v životě vidět. Dodnes mám z mé vysněné dovolené noční můru.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.