Jak zachránit vztah, se dozvíte v galerii.

Samozřejmě ne s ním. S panem “výrobcem” jsem nechtěla mít nic společného, možná by se i staral, ale mně od začátku přišel jako někdo, kdo je dobrý jen na sex a vychovávat dítě bych s nim fakt nechtěla. Sexy, lehce arogantní a narcistickej. Přišla jsem teda domu za přítelem a všechno vyklopila. Poprvé v životě jsem měla strach a výčitky svědomí. Byla jsem připravená, že se vrátím s pupkem k rodičům. Přítel to chvíli rozdejchával (je hodně proti nevěře), pak mi řekl, že dítě by mohl mít rád, ale mě bude už jen těžko věřit a po pár dnech to hodil za hlavu úplně.

Dokonalý muž

Musím říct, že si ho teprve teď neskutečně vážím. To, jak se k situaci postavil, jak se o malého stará, už ho vzal i sám já víkend na výlet, abych si odpočinula (malému jsou 4 měsíce a je na UM), platí mu spoření, hned co přijde z práce tak se mu věnuje, nikdy mi tu věc nepředhodil a letos mě požádal o ruku. Abych pravdu řekla, ta “postelová jiskra” se úplně neobjevila, myslím si, že už možná ani neobjeví, nebo aspoň nevím, jak na to. Ale ani jeden z nás pravidelný sex nevyžadujeme, a to jsme o tom opravdu mluvili na rovinu, takže je to jednou za čas takové příjemné zpestření.

Třeba od porodu jsme si to takhle zpestřili jen jednou. A jsem znovu těhotná. Za jiných okolností bych se hroutila ze strachu, že to nezvládnu, ale já mám hroznou radost, že můžu přivést na svět ještě člověka, který bude mít půlku genů po nadpozemsky božským chlapovi. Úplně bych pochopila, kdyby mě vykopl. Naprosto předčil moje očekávání a každým dnem mě přesvědčuje, že s ním chci strávit zbytek života.

Prozření

Píšu to sem hlavně proto, že už jsem četla spoustu názorů, že vztah, kde nefunguje sex nemůže fungovat celkově. Ráda bych řekla, že jsem měla poměrně dost “vztahů”, kde sex fungoval, ale to bylo asi tak všechno. Možná někdo řeší podobnou situaci a neví jak se rozhodnout. Řešením je čas. Je to hodně sobecký, ale kdybych jsem se s ním před pár lety rozešla, dneska bych toho hodně litovala. Protože když se kouknu kolem, ke své rodině, ke kamarádkám nebo jen na facebookové diskuze, nepodařilo se mi poznat ani jediného chlapa, který by byl aspoň z půlky takový, jako ten můj. Nechlubím se, ideál to není, ale život je o kompromisech.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.