Překážka

Downův syndrom se šíří jako mor a dětí, když jím trpí, prudce přibývá. Jde-li jen o slabý zásah, můžete žít člověk plnohodnotný život. Existuje ale i spousta případů, kdy se musí spoléhat na péči ostatních a sám bez pomoci není schopen života. Míra postižení se dá jen málokdy odhadnout. Dědičnost dosahuje závratných 50 procent a ženám se otěhotnění nedoporučuje. I tak je ale dost těch, které po rodině zatouží a riskují.

Na první pohled

Gabriela trpí Downových syndromem a Fabio po mozkové mrtvici bojuje s mentálním postižením. Kombinace, která společnému potomkovi příliš nenahrává. Seznámili se ve spolku, kam oba docházeli ve svém volném čase. Ona sice nebyla volná, ale Fabio boj o ni nevzdal a nakonec spolu začali randit. Byla a je to velká láska!

Tehdy byli zrovna na návštěvě u rodičů, když se všichni posmívali nafouknutému břichu Gabriely. Mysleli, že spořádala velkou porci jídla. Nikdo totiž nepředpokládal, že by uvažovali o založení rodiny, sex byl navíc u takového postižení většinou tabu.

Zdravá a milovaná

Ukázalo se, že Gabriela je v šestém měsíci těhotenství. Na umělé přerušení už bylo příliš pozdě. Zatímco lékaři i příbuzní trnuli hrůzou, co drobek po svých rodičích zdědí za zdravotní komplikace, nastávající rodiče si užívali každý den. Valentina se narodila měsíc před plánovaným datem porodu, ale jako zázrakem byla úplně zdravá. Náladu jim zkazily úřady a probíhající soud, který nechtěl uznat Fabia jako otce. Překážkou bylo jeho postižení, které podle prokuratury odporovalo schopnosti podílet se na početí. S podporou neziskové organizace svůj boj vyhráli a dnes jsou oba pyšnými rodiči malé princezny. Jejich svět je možná jednoduchý, ale díky dceři nesmírně bohatý. Kdo je zná, ví, že málokdo si užívá rodičovství tak jako Gabriela a Fabio.