Pohoda

Žili ve skromném domku v malém městě a poslední rok bojovali s recesí, která otřásala americkou ekonomikou. Hodně malých podnikatelů muselo svůj boj o místo na trhu vzdát, ale Peartovi se rvali jako lvi. Vydali se z peněz a moc jim nezbývalo, ale nemuseli se zadlužit a odpírat si.

Něco je špatně

Tracy přišla domů a chtěla se natáhnout, ale soused ji požádal, aby se u něj stavila. Měla jiné plány, ale nechtěla ho odmítnout. Mezi dveřmi potkala svého muže. V tu chvíli byl den zase o něco veselejší. Milovala, když byla celá rodina pohromadě. Moc dlouho se ale doma nezdržel, musel dojet do syna Kadena na baseballový zápas. Dala mu polibek a jejich cesty se rozešly. Cestou k sousedovi Tracy nohy ztěžkly a sevřel jí nepříjemný pocit. Něco bylo špatně, jako by smůla obcházela její rodinu. Krátce po návratu nědo zaklepal na dveře. Otevřela a na verandě stáli dva policisté. V tu chvíli dávaly její domněnky smysl. "Co se stalo? Je Sean v pořádku?" Nebyl, zemřel při autonehodě. Tracy nevěděla, co říct, chtěla křičet, ale nebyla schopná vydat jediný zvuk. Nevěřila tomu, co se právě dělo. Pohled obrátila k nebi a prosila, aby se vrátil čas. Marně.

Díky

Strážníci zavolali rodinného přítele a Seanovu matku, aby se postarala o děti. Tracy měla dost starostí sama se sebou, nemohla se podívat dětem do očí a říct jim, že jejich otec je mrtvý. Zpráva o tragické nehodě se městem šířila jako požár a lidé nabízeli rodině pomoc. Byli za ni vděční, ale mnohem víc toužili po stroji času, který by Seanovi vrátil život. Po týdnu se Tracy odhodlala vyjít ze svého domu ven. Musela začít řešit pohřeb a koupit hrob. Doma za zavřenými dveřmi byla v bezpečí, ale na denním světle na ni dopadla tíha skutečnosti. Její soused trval na tom, že ji při vybírání místa hrobu doprovodí. Nevěděla proč, ale neměla sílu protestovat. Nakonec byla i ráda, že měla jeho podporu. Stála uprostřed pláně, všude kolem malé náhrobky. Správce ze sebe sypal závratné sumy za hroby a Tracy propadala v beznaděj. Tolik peněz neměla. Když přišla na druhý hřbitov, lehla si do trávy a zahleděla se na nebe. Mraky se předháněly a každou chvilku mezi nimi vysvitlo sluníčko. To bylo to pravé místo pro Seana. Vstala a chystala se odejít. V hlavě marně hledala odpovědi na to, kde sežene dost peněz, aby mohla svému milovanému muži pořídit důstojné místo k odpočinku. Soused Greg, který stál celou dobu opodál, vše vyřešil. "Před měsícem mě Sean zachránil. Jako instalatér jsem udělal technickou chybu a on mi pomohl. Nic za to nechtěl. Teď mu konečně poděkuji. Koupím ten hrob." Tracy o tom nejdřív nechtěla ani slyšet, ale Greg naléhal a nakonec ji přesvědčil.

První Vánoce byla celá rodina paralyzovaná, všude viděli svého otce a manžela. Tracy ani nechtěla slavit. Pak ji ale nejmladší dcera řekla, že jejich otec by to tak určitě chtěl. Přál by si, aby byli šťastní a veselí. I když je jeho smrt dodnes bolí, jdou dál.