Diskutujte: Jak řešíte, když se s partnerem na době milování neshodnete?

Mohlo by vás také zajímat: Varování: Z těchto důvodů sex raději neprovozujte nebo Příběh Leony: „Můj partner při sexu jen leží na zádech!“

„Mám ráda večerní sex. Je na něj klid, ticho, můžeme se věnovat sami sobě a nikam nespěcháme. Miluju, když můžu usnout v partnerově náručí. Jenže on se na to dívá jinak. Večer je unavený, a plný energie je naopak ráno. Mně se to však nelíbí. Jsem neprobuzená, neučesaná, navíc mám radši přítmí a ráno je příliš světla. V posteli nám to klape, ale na čase milování se nedokážeme shodnout,“ popisuje svou zkušenost Soňa (26).

Muž má až 5 erekcí za noc!

  • Muži se nejradši milují kolem osmé hodiny ráno. V tu dobu mají o 20 % vyšší hladinu testosteronu než jindy během dne. Navíc mívají ranní erekce.
  • Průměrný muž zažije během spánku 3 až 5 erekcí.

Neshody v sexu: Kdy a kolikrát?
Nejčastějším problémem ve vztazích bývá, že se partneři nedokážou shodnout na četnosti sexu. Nevadí, pokud se budete milovat jednou za dva měsíce, bude-li vám to vyhovovat oběma. Problém ale nastane, pokud jeden z páru bude chtít sex denně, a druhému by stačil jednou za půl roku. Není to ale jen množství sexu, na kterém se partneři nemohou domluvit. U spousty párů se stává, že mají zásadní rozpor v době milování – jeden chce sex večer, a druhý ráno.

Sex po ránu nesnáším!
„Nesnáším sex po ránu. Jsem rozespalá, mám zalepené oči, rozcuchané vlasy a nevyčištěné zuby. Připadám si hrozně nepřitažlivá. Partnerovi je to ale jedno. Chce sex jen po ránu, večer na něj nemá chuť ani náladu. A tak se naše milování změnilo v nepříjemnou povinnost. Vyjdu mu vstříc, ale sex mě vůbec nebaví a chci ho mít rychle za sebou. Nedokážu se uvolnit tak jako večer,“ popisuje Lea (29).

5 dobrých důvodů, proč mít sex po ránu

  • Sex po ránu posiluje srdce a snižuje riziko mrtvice a infarktu.
  • Ranní sex vás skvěle nastartuje do nového dne.
  • Milování po probuzení posiluje imunitu. Díky tomu lidé méně onemocní chřipkou nebo rýmou,
  • Sex po ránu zlepšuje náladu. Do těla se vyplavuje oxytocin, hormon dobré nálady. Dobrý pocit vám prý vydrží po celý den.
  • Ranní sex prospívá pleti. Ti, kdo se mu oddávají po probuzení, prý mají mnohem zdravější pokožku i hezčí vlasy.

Mužská erekce – i sto minut za noc!
To, že řada mužů dává přednost rannímu sexu, je podle odborníků normální. Vše totiž souvisí s REM fází spánku, která přichází tři až pětkrát za noc a trvá asi dvacet minut. Je to doba, kdy se nám zdají sny. Navenek se projevuje nejen rychlými pohyby očí pod víčky, ale u mužů i erekcí. A tak pokud muž REM fází spánku zažije pět po dvaceti minutách, jeho penis »salutuje« 100 minut za noc! Ranní erekce pak přetrvává i po probuzení a vůbec nesouvisí s erotickými sny.

Sex po ránu? Zkuste to!
Chce váš partner sex po ránu? Tak to zkuste! Průzkumy totiž ukázaly, že jej řada žen odmítá jen proto, že si nepřipadají dostatečně sexy. Nikdo vám ale nezakazuje, abyste si po ránu neskočila na toaletu. Vyčistěte si zuby, učesejte se a hurá zpátky do postele. Možná budete překvapena, že vás takové milování skvěle nabudí do nového dne.

((bean:1:100))