S tipy, které najdete v galerii, odhalíte nevěrníky raz dva.

Plán

Na mateřské jsem zjistila, že je moje manželství v troskách. Dítě je andílek a většinu dne prospí nebo se zabaví prozkoumáváním bytu. Měla jsem spoustu času jenom pro sebe a občas jsem se nudila. Každodenní stereotyp jsem se rozhodla rozbít malým vtípkem na účet muže. Nevím, jak mě to napadlo. Možná jsem si byla jistá manželovou věrností.

Šok

Jen co jsem slyšela, že přijel výtahem před byt a hledá klíče, přihrnula jsem se ke dveřím. Vážným tónem jsem se ho zeptala, kde byl. „Vím, že v práci jsi nebyl. Tak mi bez výmluv řekni, kdo to je a jak se jmenuje.“ Měla to být legrace. Takovou reakci jsem ale nečekala. „Promiň, já nevěděl, jak ti to říct. Trochu jsem v práci uletěl. Chtěl jsem to utajit, ale když je to venku, nemá smysl to tutlat.“

Vybalil to na mě bez emocí. Myslím, že dřív nebo později by se mi stejně přiznal.

Konec

Nevím, koho z nás to překvapilo víc. Z neškodného vtípku se vyklubala manželská krize. Sbalila jsem mu tašku a požádala ho, aby mi odevzdal klíče od bytu. Neprozradila jsem mu, že jsem to nemyslela vážně. Neměla jsem žádný důkaz. Kdybych mu řekla pravdu, nic by se nezměnilo. Ponížená jsem se cítila dost.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.