V galerii je návod, jak si najít lepší práci.

Nonstop

Mám velké trápení, manžel tráví všechen čas v práci. Přes týden odjíždí brzo ráno a vrací se až kolem sedmé večer. Vykoupe syna a kolem deváté už jsou oba v posteli. Někdy to stihnou i dřív. Na víkendy má nasmlouvané melouchy. Neumí lidi odmítnout a práce má víc a víc. Občas se stane, že nemá ani jeden den volno. Nedělní odpoledne má rezervované pro fotbalový zápas.

Různé cíle

Když si postěžuji, odpoví mi, že to dělá pro nás. Nechce, abychom živořili. I bez přesčasů a práce na vlastní pěst má výplatu slušnou a peněz máme dost. Já jsem sice na mateřské dovolené, ale zvládáme to bez problémů. K čemu mi je, že si můžu bez výčitek nakoupit i věci, které zas tak moc nepotřebuji, kdy jsem pořád sama. Řekla jsem mu, že bych mnohem radši byla s ním, ale přešel to mlčením.

Změna v nedohlednu

Syn se na jeho příjezd každý den moc těší. Když muž odchází ráno a Mareček už je vzhůru, obrečí to. Chce tátu doma. My oba. Nemá smysl se s ním o tom dohadovat. Práce ho baví, ale myslím, že není v pořádku, aby ji upřednostňoval před rodinou. Pro mě i synka by udělal první poslední, ale já nechci, aby mi pomáhal a staral se o malého. Měl by být přeci občas s námi. Při poslední hádce mi vmetl, ať si nestěžuji a jsem vděčná, že vůbec jezdí každý den domů. Čas na cestě je pro něj zbytečný.

Špatná jsem já. Já mám se svým pracovitým manželem problém. Někdy ho podezírám, že od nás utíká ne kvůli práci, ale protože s námi nechce být. Samozřejmě mě napadlo, že mám milenku, ale fakt nevím, jestli mu mám prohledat mobil. Bojím se, že se dozvím hrozné věci.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.