V galerii najdete tipy, jak se vypořádat s partnerovou nevěrou.

Konkurence

Partner mě opustil kvůli lesaně. Je to bývalá přítelkyně jeho kamaráda. Celý život ji platonicky miloval. Nikdy to nepřiznal, ale byl z ní u vytržení. Celý rok chodí bosa, nemaluje se, je přirozeně krásná, srší z ní sebevědomí, uznává jen zákony přírody. A je o několik let mladší.

Vliv

Začalo to během třetího těhotenství. Nechtěl se mnou spát a jeden druhému jsme se odcizili. Mimo kilogramy nabraná kvůli dítěti jsem neztloustla, věnovala jsem se mu, podbízela se, ale dokola mě odmítal. Trávil čas se svým kamarádem a jeho družkou. V té době spolu ještě byli. Nasával její názory na život a zkoušel žít jako ona. Změnil se.

Změna směru

Nevěděla jsem, co se děje. Celé těhotenství jsem byla ve stresu. Porodila jsem o tři měsíce dřív. Syn byl naštěstí v pořádku. Přítel vydržel do našeho příchodu z nemocnice a pak mi oznámil, že je mezi námi konec. Je to už rok a půl. Odůvodnil to tím, že se stal lepším člověkem bez potřeby konzumu, je naladěný na jiné životní vlně bez sexuálních a jiných tělesných prožitků, chce žít duchovnem a se mnou takový životní styl sdílet nehodlá. Mám všechnu svou lásku věnovat dítem.

Naděje

Nemůžu na něj zapomenout. Nikdy to nerozdýchám, byli jsme spolu patnáct let. S našimi dětmi čas netráví, ale na cizí si najde čas vždycky. Čekám, že se vrátí. Nechci, aby moje děti měli náhradního tatínka. Jeden čas to vypadalo, že jsem jeho odchod překonala, ale nejde to. Milovala jsem ho. Měli jsme krásný, spokojený a vášnivý vztah. Lesana všechno zničila. Nechápu, jak se může dospělý člověk takhle změnit. Není to normální.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.