Naučte se vycházet s partnerovou rodinou. Tipy najdete v galerii.

Nevítaný host

Bohužel se jim to daří a začíná to mezi námi skřípat. Pochybuji, že spolu vydržíme. Nemá to smysl, když se jim nepostaví. Máme spolu tříletého synka, který přítele zbožňuje. Jak ale vstoupí na scénu ty dvě, jako rodina se začneme rozpadat.

Po svém

Přítelova babička v sobě nemá kapku slušnosti. Chodí k nám bez ohlášení a hned ode dveří peskuje našeho syna a mně poučuje, co všechno je u nás doma špatně. Začne přerovnávat věci, uklízet a předělávat moji domácnost k obrazu svému. Zkoušeli jsme to s ní po dobrém i po zlém, ale bez výsledku. Neplatí na ni ani přítel. Je jako tank.

Slib

Tchyně je ještě horší kalibr. Budí ve mně pocit nesvéprávnosti. Zakázala nám svatbu a přítel jí musel přísahat, že už si se mnou druhé dítě nepořídí. Nevím, jak jí mohl něco takového slíbit. Zklamalo mě to, chtěla bych pro našeho syna sourozence. Nechci jim ničit rodinu, ale nemůžou přece tak moc zasahovat do našeho života. Připadám si jako neviditelná. Baví se o mně, ale nikdo mě neslyší.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.