V galerii najdete tipy, jak zvládnout společné bydlení.

Pomoc

Přítel bydlel ještě tři měsíce zpátky se svou kamarádkou z dětství. Pomáhal jí vychovávat dítě, které má s někým jiným. Byla na mateřské a horko těžko by zvládala uživit sebe a dítě a platit nájem. Staral se o chod domácnosti a odevzdával jí většinu výplaty. Chtěl, aby se dítě mělo dobře. Jakmile se ke mně nastěhoval a přestal ji dotovat, začala se chovat jako blázen.

Šok

Nahání ho, několikrát už na něj poslala soud a dělá nám scény. Tvrdí, že dítě je jeho. Problém je v tom, že já jsem si s ním velice blízká, ale nežiji s ním v typickém vztahu. Je to gay. Nevadí mi to, potřebuji pochopení mnohem víc než sex. Začalo to nevinně. Volala ve tři ráno, aby přijel, protože se jí nedaří uspat dítě. Přispěchala k nám a byla zoufalá, protože jí nezbylo na nájem. Nalhala nám, že musí naléhavě odjet a nechala nám dítě na krku. Je to dobrák, nechal by si od ní všechno líbit.

Výhružky

Nedalo mi to a vložila jsem se mezi ně. Vrazila mi facku a řvala na mě, že jsem odtáhla tátu od rodiny. Vzala si něco do hlavy a těm svým lžím věří. Můj přítel není biologický otec jejího dítěte. Chce ho jen pro těch dvacet tisíc měsíčně. Já ho mám opravdu ráda, ale ona mi pije krev. Chová se jako psychopatka a vyhrožuje soudem. Měla by si uvědomit, že až si soud vyžádá testy otcovství, přijde na mizinu. Ničeho se neštítí a klidně zneužívá hodného člověka.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.