V galerii najdete návod, jak vycházet s partnerovou rodinou.

Pomluvy

Neuvěříte, co se mi stalo. Po osmi letech manželství mi muž podrazil nohy. Roky jsem tolerovala, že má nezdravě blízký vztah se svou matkou, ale neoznačila bych ho jako mamánka. Bylo to na hraně. Říkala jsem si, že rodina je rodina. Každý to má doma nastavené jinak. Jednou jsem si půjčila jeho telefon a nestačila jsem se divit. Nechtěla jsem slídit, bohužel mi to nedalo. Projela jsem zprávy a zjistila, že mě s matkou pěkně pomlouvají. Naváděla ho proti mně. Neváhala jsem a pokusila jsem se jí důrazně vysvětlit, aby se přestala plést do mojí rodiny.

Výčitky

Vysmála se mi a hodně si přisadila. Podle ní jsem špína, co o sebe po porodu nedbá. Je prý v pořádku, aby mu přála jinou ženu, protože já už nejsem takové terno jako dřív. Syn se jí zřejmě nezmínil, že o celou domácnost se starám jenom já, on se po práci rozvalí na gauč, nechá si naservírovat jídlo a jde spát. Nestojím o vděk. Jsem silná povaha, taková ježibaba mě nemůže rozhodit.

Parťák

Mnohem větší podpásovku mi uštědřil manžel, když mi řekl, že má jeho máma pravda. Neměl důvod se mě zastat. To už jsem nerozdýchala. Vpálila jsem mu, že bych ho nejradši opustila, ale vydržím s ním jenom kvůli dceři. Je mi líto, že jsem nepoznala před svatbou, s kým mám tu čest. Nejde mi o jeho matku, ale o něj a ty pomluvy mezi nimi.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.