Vycházet s partnerovou rodinou není lehké, tipy najdete v galerii.

Stížnost

Jsem bezradná. Čekám s přítelem miminko a oba se na rodičovskou roli moc těšíme. Bohužel mi radost kazí budoucí tchyně. Měla jsem s ní konflikt už před otěhotněním a táhne se to doteď. Byli jsme zrovna u nich a proběhla menší hádka s přítelem. Nic, co by náš vztah ohrozilo, ale bylo to nepříjemné o to víc, že to nebylo na domácí půdě, kde jsme oba sami sebou. Udělal tu nejhorší možnou věc, postěžoval si na rameni své matce.

Obrana

Okamžitě mi volala a vynadala, že si mám dobře rozmyslet, jak se k jejímu synkovi budu chovat. Nemůžu napsat, co všechno jsem si od ní vyslechla. Titulovala mě vším možným a byla hodně vulgární. Dokonce mě přirovnala ke svému muži, od kterého se nechá už roky bít. Nebavím se s ní, mám svou hrdost. Zařekla jsem, že tak psychicky narušenému člověku dítě nesvěřím. Nebudu tam chodit ani na návštěvy, to by se musela přítelova matka omluvit.

Trest

Nenávidím ji. Ona i její manžel celé dny kouří doma v kuchyni a všechno u nich smrdí. Od přítele vím, že mezi nimi bylo násilí. Otec matku čas od času profackoval z obou stran a ona zalezla do kouta a mlčela. Nechápu, jak mi takový člověk může vyčítat jednu ubohou hádku. Přítel nechce o tom, že bychom se od jeho rodičů distancovali, ani slyšet. Chce, aby vídali vnouče. Celé těhotenství se kvůli tomu jenom hádáme. Nechci ustoupit. Jeho matka mu pochlebuje a za celý konflikt navíc může on. Kdyby se choval jako chlap a nestěžoval si mamince, neproměnila by se v saň.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.