V galerii najdete tipy, jak vycházet s partnerovou rodinou.

Všechno špatně

Bohužel se trable s tchyní a tchánem nevyhnuly ani mně. Nikdy jsem s nimi neměla problém. Jsou sice jiní a jsem ráda, že jsem se s přítelem odstěhovala daleko, ale dokázala jsem je respektovat a považovala je za nutné zlo.

Bydlíme na druhé straně republiky a jezdíme k nim jednou za dva měsíce. Vždycky je to ale minimálně na týden, aby se nám tak dlouhá a náročná cesta vůbec vyplatila. Poslední měsíce musím snášet urážky a jízlivé poznámky. Podle nich nic neumím a jejich syn se se mnou zahazuje. Nevím, co proti mně mají. Snad se jejich dospělý syn umí rozhodnout sám, co je pro něj nejlepší.

Maličkosti

Hledají na mě každou maličkost. Vyčítají mi časté sprchování. Zakazáje mi to. Myji se každý den a jinak podle potřeby. Po cvičení nebo náročné práci se potřebuji spláchnout i během dne, to je přece normální. Oni mi ale tvrdí, že si tak podlamuji imunitu. Podle nich to stačí jednou za týden. Každodenní koupání nerespektují ani u dcery. Pořvávají na mě, co tam tak dlouho děláme. Mají kvůli nám ohromnou spotřebu vody.

Chodí po mně koupelnu kontrolovat. Posledně objevili žiletku a udělali mi scénu. Depilace prý není přirozená a nepřejí si, abych se pod jejich střechou chloupků zbavovala.

Nevoní jim ani kojení. Tchyně mi pořád předhazuje, že mateřské mléko je pro dítě špatné. V tom se zlomit nenechám. Jsem pyšná na to, že jsem se po prvotních problémech rozkojila. Je to to nejlepší, co svém desetiměsíční dcerce můžu nabídnout.

Ke všemu mě oslovují dost nevybíravě a přítel tomu jenom mlčky přihlíží. Kdyby to nebyli jeho rodiče, nikdo mě tam nedostane ani párem koní.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.