V galerii najdete tipy, jak vycházet s partnerovou rodinou.

Vada na kráse

Potřebuji pomoc. Mám čtyřletou dceru a všechno zvládám bez problémů. Nikdy jsem se necítila méněcenná. Snášela jsem i přítelovy výlety do hospody a vysedávání s kamarády a hokejové a fotbalové tréninky a zápasy. Často se vracel až po půlnoci a o dcerku bylo vždycky skvěle postaráno. Problém je v tom, že trpím epilepsií a tchyni to vadí. Záchvat už jsem ale neměla víc než tři roky. Trošku se to zhoršilo během těhotenství a po porodu, ale cítím se plná síly, nic mě netrápí. Beru slabé léky a nemoc se daří držet na uzdě. I prognózy lékařů o dalším vývoji nebo vlivu na dceru a dědičnosti jsou příznivé.

Boj

Tchyně mi vpálila, že si shání toho nejlepšího právníka, aby mi dceru vzala. Nechce, abych se s dcerou vídala. Přijatelná je pro ni schůzka jednou měsíčně a vysoké alimenty, které bych na vlastní dítě platila. Přítele nutila, aby si našel jinou partnerku, která bude zdravá. Hnusí se jí představa, že já jsem máma jejího vnoučete. Jsem nemocná a na prášcích.

Zpátečka

Přítel nevěděl, co říct. O pár dnů později proběhla ohromná hádka a nemluví s ní. Samozřejmě odmítl všechny její návrhy. Máme se fajn a všechno klape. Svým způsobem jsem mu vděčná, že mě bere i s mou nemocí. Nakonec se do sporu vložil tchán a postavil se na moji stranu. Tchyně se stáhla, ale když nikdo není poblíž, vyhrožuje mi a pořád omílá, že nejsem pro jejího syna a vnučku ta pravá.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.