V galerii najdete tipy, jak překonat partnerovu nevěru.

Zrada

Přítele jsem poznala před třemi lety a minulé léto jsme zadělali na mimčo. V sedmém měsíci jsem náhodou zjistila, že mě podvádí. Bylo to hrozné období. Nechtěla jsem se stresovat kvůli dítěti, ale cítila jsem ohromné zklamání. Nechápu, jak mi to mohl udělat. Stalo se to třikrát. Kdybych na něj neuhodila, nikdy by se mi nepřiznal. Neodpustila jsem mu a neuvěřila slibům, že s tím skončí, ale nedokázala jsem ho poslat k šípku před porodem. Ani jsem neměla kam jít.

Bohužel mě to hodně rozhodilo a celé dny a noci jsem probrečela. Padala na mě únava, byla jsem roztěkaná a náladová. Jsem si jistá, že to dítě ovlivnilo. Je to uplakaný a neurotický chlapeček.

Důvěra

Přítel je mi už zase věrný. Je ke mně milý, ale občas si s ním připadám jako na houpačce. Dva týdny se o syna stará, pomáhá mi a div mi ho nerve z ruky, aby s ním mohl být. Pak ale přepne a jen sedí u počítače a o nás nezavadí pohledem. To jsem na všechno sama. Nemůžu spát a trpím na noční můry. Trápím se tím, co by se stalo, kdyby si s milenkou zase začal. Mám v sobě pocit osobního selhání. V bytě se nudíme. Sním o menším domku, ale nechci se na dvacet let připoutat k člověku, ve kterého nemám absolutní důvěru.

Připadám si zmatená. Nevím, jak dál. Nevidím naši budoucnost a nemůžu se oprostit od toho, co mi provedl. Byla jsem tak zranitelná .. . Na druhou stranu se polepšil a rozchod by mi vůči němu připadal nefér. Pomohl by mi snad jen psycholog.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.