V galerii najdete návod, jak odhalit nevěrníka.

Lži

Nevím si rady. S přítelem jsme ve finanční tísni. Trvá to už několik měsíců. Každou neděli odjede na montáže a já se musím o všechno postarat. Vypráví mi, jak dře, ale já mu to nevěřím. Peněz chodí čím dál tím méně. Určitě si za ně přes týden užívá a mně pošle jenom část, ze které musíme vyžít. Dostává mě do úzkých. Minulý rok jsem si musela půjčit od příbuzných. Poctivě jim to splácím, ale před měsícem jsem za nimi šla znovu. Kdyby nám nepomohli, skončili bychom na ulici. Přítele nezajímá ani dvouletý syn. Kvůli němu šetřím každou korunu.

Do koruny

Mám nízkou mateřskou a platím z ní jídlo, oblečení, léky, potřeby pro dítě. Když nám přišel účet za elektřinu, přítel jen pokrčil rameny, že on na ni nemá. Zatáhla jsem to za něj, ale ten měsíc jsme zažili opravdovou bídu. Naštěstí mám osmileté sourozence a syna oblékám do věcí po nich. Nemůžu si dovolit něco koupit nebo udělat děcku radost. Všechno jde na provoz domácnosti a splátky příbuzným.

Plán

S přítelem se k sobě moc nemáme. To, že jsme chudí, neznamená, že bychom se měli chovat jako cizí. Už přes měsíc jsme spolu nespali. Sex po mně nevyžaduje, tvrdí, že mu nechybí. Nevěřím mu, určitě si platí povolné holky v práci na druhé straně republiky. Půjčku budu splácet ještě dva roky, musím to vydržet. Nečekám, že se přítel změní a už spřádám plány, jak ho opustím. Chci pro sebe a syna nový a lepší život. Doufám, že se do té doby najde i muž, který mě konečně udělá šťastnou.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.