Připravte se na změny po porodu. Tipy najdete v galerii.

Dítě na zkoušku

Partnera nemám a jsem sama. Mám tříletého synovce a dalo by se říct, že se o něj starám jenom já. Sestra na něj kašle. Nevadí mi to, je moc šikovný, ale sama čekám dítě a mám už měsíc před porodem. Jeho matka o něj nejeví zájem a já začínám mít obavy, že krátce po porodu budu mít na krku synovce a k tomu novorozené miminko. Nezvládnu se o ně postarat. Snažila jsem se jí to vysvětlit, ale řekla mi na to, že nemám takový zápřah jako ona. Prý tvrdě dře. Je ale jenom prodavačka.

Tvůj boj

Chtěla jsem na ni být tvrdá a poslat ji do háje, protože má dítě a měla by se tak konečně začít chovat a starat se o něj, ale je mi toho prcka strašně moc líto. Je mi jasné, že když ho nebudu u sebe mít já, strčí ho někomu jinému. Volba by padla na některou z kamarádek a on by si musel zvykat na nové prostředí.

Sestra partnera nemá, je to svobodná matka a naši rodiče odmítají starost o její dítě. Nic o tom, že je dítě pořád u mě, ani jeden z nich neví. Sestra jim napovídala, že se malému celé dny věnuje a jen se u mě občas zastaví. Pravda je taková, že u mě syna nechává často přes noc a často i celý den. Někdy si ho vyzvedává jenom na víkend. Už teď vím, že nebudu mít srdce dát ho pryč, ale netuším, jak to všechno zvládnu.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.