V galerii najdete tipy, jak překonat partnerovu nevěru.

Nezájem

Potřebuji radu. Jsem příšerná manželka a matka. S mužem jsem už osm let, brali jsme se po čtyřech letech společného bydlení. Máme spolu pětileté a tříleté dítě. Zdroj všech problémů je v manželovi. Zabezpečuje nás finančně, ale jinak se o rodinu nestará. S dětmi tráví minimum času a péči o ně se vyhýbá. Neučil je jezdit na kole, nestaví s nimi hrady z písku, nehraje si na bandity. Řekl, že jsou mu na obtíž. A chová se tak.

Druhá šance

Dva roky zpátky mi byl nevěrný a naše manželství se otřáslo v základech. Odešel od nás a rok žil se svou milenkou. Nakonec se vrátil kvůli dětem. Vztah mezi námi je od té doby na bodu mrazu. Mám ho ráda, ale už mě vůbec nepřitahuje. Každý jeho dotek ve mně vzbuzuje odpor, nechci s ním trávit čas a možnost sexu nepřipadá v úvahu. Nepohladí mě, nepolíbíme se. Musí ale začít u maličkostí, abych se dokázala změnit. Vzala jsem ho zpátky, abych udržela rodinu pohromadě, ale ve skutečnosti mu nikdy neodpustím.

Na odchodu

Potkala jsem úžasného chlapa. Je s dítětem sám, maminka je opustila. Cítím se s ním v bezpečí a mám motýlky v břiše. Píše mi ráno, aby mi popřál hezký den, i večer na dobrou noc. Každá zpráva od něj mi vykouzlí úsměv na tváři. Cítím, že mám zase pro co žít. Chtěla bych manžela opustit. Bohužel se bojím, že to nezvládnu. Neodpustila bych si, kdyby tím trpěly děti. Mám práci, ale výplata mi sotva pokryje všechny výdaje a poplatky. Nejsem mrcha a po manželovi bych nežádala alimenty. Má na sebe úvěr a vysoké splátky. Co bych měla z toho, že ho sedřu z kůže? Nechci, aby se staral můj nový objev. Musím to překonat sama. Nehledám si muže pro to, abych na něm byla finančně závislá. Nejdřív se musím postavit na vlastní nohy a žít s pocitem, že mám nějakou cenu.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.