V galerii najdete tipy, co všechno byste měli stihnout do svých padesátin.

Vrba

Potřebuji radu, jestli bych měla znovu odpustit své nejlepší kamarádce. Začalo to těsně po rozchodu s přítelem. Jako první jsem se s novinkou svěřila právě jí. Skoro každý den jsem byla s ní a vylévala si srdce. Musela jsem se z toho vypovídat. Chápala moje pocity a sdílela se mnou všechnu bolest, kterou mi bývalý přítel způsobil. Dlouho mi naslouchala a pomohla mi vyhrabat se z nejhoršího.

Zrada

Po třech letech jsem se dozvěděla, že hned druhý den po tom, co jsem jí řekla o krachu vztahu, se s ním vyspala. Všechny vzpomínky se mi vrátily a plná vzteku jsem jí napsala, jak mi to mohla udělat. Nechápu, jak se mi mohla podívat do očí. Přišla mi strohá odpověd: „Chtěla jsem ti to říct, ale neměla jsem odvahu. Bylo mi tě moc líto." Později přihodila i to, že ji už dlouho fyzicky přitahoval a nemohla odolat.

Druhá šance

Přestala jsem se s ní na čas bavit, ale nakonec ode mě dostala ještě jednu šanci. Všichni dělají chyby. Už to mezi námi ale nebylo tak upřímné jako dřív. Nechtěla jsem o ni přijít a přemáhala jsem se. Seznámila jsem ji se svou zadanou sestrou a společně jsme často popíjely a dobře se bavily.

Když jsem se kvůli práci odstěhovala do jiného města a našla si tam přítele, nestýkaly jsme se tak často. Ony dvě i beze mne zůstaly ve spojení a vyrážely spolu čím dál častěji. Jednoho dne mi ale sestra zavolala, že se s ní partner rozešel a už má novou známost. Nebyl to nikdy jiný než naše vykutálená kamarádka.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.