Připravte se na změny po porodu. Seznam najdete v galerii.

Každý sám

Před pěti měsíci se mi narodil syn. Přišel na svět nečekaně o pár týdnů dřív, ale těší se dobrému zdraví a nic mu neschází. S partnerem jsem tolik štěstí neměla. Nikdy jsme spolu nežili a neuvedla jsem ho jako biologického otce. Po porodu se dušoval, že tu pro syna vždycky bude. Mluvil o pravidelných návštěvách a výletech. Pro jistotu se ale nechal testovat, je-li syn skutečně jeho. V opačném případě by od nás dal ruce pryč.

Nová pravidla

Všechno fungovalo na jedničku, ale před měsícem přišel s tím, že má novou přítelkyni. Chtěl by synka vídat i mimo naše bydliště a bez mojí přítomnosti. Chci, aby mělo dítě dobrý vztah s matkou i otcem, a tak jsem navrhla, že se s jeho partnerkou seznámím. Bylo to pro mě důležité, abych měla přehled, s kým prcek tráví čas.

Přetahovaná

Zamítnuto. Prý nemám právo sondovat, kde a jak žije. I já si přece mohu najít partnera a začít s ním nový život. Takový přístup se mi nezamlouvá. Je mi jedno, koho zase obalamutil a nalákal na svoje medové řeči. Ale chce, abych mu půjčovala syna. A to nedovolím, nejdřív musím vidět lidi, se kterými se setká, a prostředí uzpůsobené pro pobyt dítěte.

Nevím, co mám dělat. Jsem v právu a můžu si dupnout? Nechci brát synkovi tátu, ale bez férového jednání se nedomluvíme. Dohadujeme se o bezmála půlroční dítě.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.