V galerii najdete tipy, jak na společné bydlení.

Nenápadně

Jako jedna z mála si nemůžu na svoji tchyni stěžovat. Je úžasná. Bohužel mi připadá až moc hodná, ubližuje tím nejen sobě, ale i všem okolo. Manžel je jedináček a je vidět, že ve vztahu ke svému synovi byla tchyně hodně benevolentní. Bydlíme v domku pod ní a máme se pohádkově, ale radši opustím pohodlí a spolehnu se jen sama na sebe. Hodně nám pomáhá finančně a já si toho nesmírně cením, ale to, co manželovi u ní prochází, má špatný vliv i na náš rodinný život.

Pomoc

Je mu jednadvacet let, nemá ani střední školu, dost pije a v každé práci vydrží sotva pár měsíců. Po čase mu začnou vadit kolegové, málo peněz, protivná uklízečka. Vždycky si něco najde. Jeho matka mu zásadně nic nevyčítá, je to její klouček. Nevadí jí, že je nevystudovaný, že se plouhá od ničeho k ničemu, že nepracuje. Je to nemakačenko a já kvůli tomu nemám nárok na porodné ani přídavky. A to syn oslaví příští měsíc první narozeniny.

Rychle pryč

Musíme se odstěhovat někam daleko. Manžel byl měl konečně pochopit, že máma za něj všechno nevyřeší. Já ho miluji, ale je to rozmazlený mamánek. Kvůli jeho přístupu k životu nemáme nárok na hypotéku. Chtěla bych dát náš život do pořádku, ale točím se v kruhu a skončím u toho, jak nás tchyně dotuje. Přemýšlela jsem o nebankovní půjčce, abychom se z toho vymotali. Manžel samozřejmě nic netuší. Jsem si jistá, že bude proti. Na maminku se těžko odvyká. Já jsem ale rozhodnutá jít. Jestli chce, může jít se mnou.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.