Naučte se vycházet s partnerovou rodinou. Tipy najdete v galerii.

Pomoc

Nesnáším svého švagra. Je to idiot, který si od nás pořád půjčuje peníze a má každou chvíli zablokovaný účet. Má dvě malé děti, ale je absolutně nezodpovědný. Když mu dojdou peníze, vezme si od manžela nebo od svých rodičů, kteří už jsou v důchodu. My mu pomáháme jenom kvůli dětem, aby měly co jíst.

Plány

Měli jsme k manželovým rodičům přijet na víkend. Nemáme to blízko, a tak všechno dopředu plánujeme. Domluva byla taková, že my přijedeme už v sobotu na oběd a švagr s rodinou až večer. Chtěli jsme, aby si děti užily babičku s dědou. Nejsme u nich tak často. Když jsme přijeli, manželův bratr už tam byl. Dorazili pro jistotu už v pátek. Byli jsme tam všichni a on jen seděl a pil a já se starala o čtyři děti. Je to pro mě dost náročné. Chci si na návštěvě aspoň trochu odpočinout.

Přešla jsem to a přijela jsem domů po víkendu totálně vyčerpaná. Nejradši bych se zasekla a nejezdila tam. Jeho rodiče ví, co je to za člověka, že střídá práce a je bez peněz, ale stejně upřednostňují jeho děti a ty naše ani neobejmou. Manžel to řešit nechce. Vždycky odsekne s tím, že je bratr mladší a muž si nebude hrát na jeho otce. Je prý zvyklý, že před ním benjamínka rodiče celý život upřednostňovali.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.