Důkaz

Manžel si potrpí na elektroniku. Pořídil si nový telefon a svůj starý model mi věnoval. Nevadilo mi to. Telefon potřebuji jen na rychlé zavolání a posílání zpráv. Nic jiného od něj nečekám. Muž byl z nového přírůstku tak nadšený, že se zapomněl odhlásit ze všech účtů. Neslídila jsem, ale pravidelně mě systém upozorňoval na nové zprávy nebo pozvání do chatu. Dozvěděla jsem se, že posledních šest měsíců udržuje muž sexuální poměr se svojí kolegyní z práce. Na jeho obranu musím říct, že hned od začátku jí tvrdil, že je to jen sex, protože ženu miluje a rodinu nikdy neopustí. Nechápala jsem to. Doma nestrádá. Sex máme každý den. Pauzu jsme si dali jen během šestinedělí, kdy jsem půst poctivě dodržela.

Šance

Je mi z něj špatně. Stačí si připomenout, že si užil dvě ženy v jeden den. Udělala jsem mu scénu a chtěla se rozvést, ale rychle jsem zařadila zpátečku. Byt je jeho, nemám kam jít a nechci zůstat s roční dcerkou sama. Dušuje se, že už to nikdy neudělá. Prý to byla jenom bokovka a vždycky jednal tak, abych se to za žádnou cenu nedozvěděla. Nechtěl mi ublížit. Zatím jsme spolu. Tvářím se naštvaně a odpírám mu sex. On se snaží, ale já ho nenávidím a takovou zradu mu nikdy neopustím. Jak bych mohla, když vím, že se se svou milenkou vidí každý den v práci.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.