Najděte si chvilku jenom pro sebe. Tipy najdete v galerii.

Proměna

Přišla jsem muži na to, že na Facebooku a Instagramu sleduje fitness modelky a samé štíhlé slečny. Za pěknou ženskou se často otočí i na ulici. Jsou krásné, upravené, štíhlé a sportují. Já nemám nic proti, sluší jim to, ale moc mě takové chování mrzí. Taky bych tak chtěla vypadat. Dala bych všechno na světě, abych se svému muži a sobě zase líbila. Jsem osm měsíců po porodu a vypadám hrozně. Prsa mám žilnatá, břicho povislé a všude po těle strie. Na zadku a stehnech celulitida, která je snad den ode dne horší. Hormony pracují naplno, rozjelo se mi akné a padají mi vlasy. Vím, že nejdůležitější je dítě, ale nemám vůbec čas na sebe.

Čas

Nejsem hezká. V obličeji jsem taková tuctovka, vždycky jsem se ale mohla opřít o štíhlou postavu. S tím je teď konec. Nemůžu se spolehnout ani na ploché břicho. Pohled do zrcadla mi vhání slzy do očí. Chtěla jsem začít cvičit, ale nejde to. Syn v noci nespí a budí se po třech hodinách. Když už mám chvíli času, musím uklidit a uvařit. Na cvičení mi nezbývá čas ani energie.

Smíření

Muž se dušuje, že mu to nevadí. Prý mě má rád v každé velikosti. Vím, že lže. Poznám to. Jen mi nechce ublížit tím, že by mi vpálil pravdu. Je na mě až moc hodný. Ke cvičení se nedokopu, a tak jsem začala doma nosit volné oblečení a moc se neodhaluji, abych ho svým zjevem nestrašila. Pomalu se smiřuji s tím, že si časem najde milenku, protože z pohledu na mě se mu obrátí žaludek naruby.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.