Naučte se vycházet s partnerovou rodinou. Tipy najdete v galerii.

Osud

Přítel má neteř. Neměla to v životě lehké. Její matka se na ni vykašlala krátce po porodu. Bydlela s malou u svých rodičů a ti jednoho dne našli v postýlce hysterické dítě a v pokoji otevřené okno. Vnučku si vzali do pěstounské péče a dělali první poslední, aby jí vynahradili absenci matky. Bohužel to přehnali a holčička je dost rozmazlená. Zvykla si na to, že je středem pozornosti.

Zkrat

Když jsem s přítelem otěhotněla, chodila mi hladit bříško a říkala, že se na miminko moc těší. Po porodu se mnou chodila na procházky a byla pořád poblíž, aby se mohla o prcka starat. Časem její zájem opadl, ale připisovala jsem to věku. Je z ní už slečna v pubertě. Dneska se bohužel stalo něco, z čeho se budu dlouho vzpamatovávat. Poprosila jsem tchyni, aby se mnou zašla do města koupit synovi capáčky. Zrovna jsme grilovali a přítelova neteř nás slyšela. Začal hysterický záchvat. Křičela, že nechápe, proč jsou z mého syna všichni tak vyjevení, a zakazovala tchyni, aby mě doprovodila, když s ní nikam nechodí. Prý nemám dítě strkat všem pod nos, nikoho ten capart nezajímá. Snažila jsem se ji uklidnit a nabídla jí, aby šla taky. Štěkla na mě, abych si synka strčila do zadku a kopla do kočárku tak silně, že se převrátil. Naštěstí jsem měla v tu chvíli dítě na klíně.

Omluva

Znovu jsem jí zdůraznila, aby přestala urážet moje dítě. Bál se jí a začal plakat. V tu chvíli začala řvát a vyvádět ještě víc. Byla na mě sprostá. Nevydržela jsem to a řekla, ať si takhle řve na svoji mámu a ne na mě. Začala si, ale mohla jsem se ovládnout. Přepískla jsem to. Vzteky na mě skočila a musel ji ode mě odtrhnout tchán. Přítel se snažil situaci vyřešit, ale pomohla až facka od tchyně. Jsem v šoku. Utekla domů. Prý lituje toho, co udělala, ale mně se neomluvila. Zklamala mě. Vždycky byla na svůj věk rozumná a empatická. Nevím, co dělat.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.