V galerii najdete tipy, jak si vyšetřit trochu času sama na sebe.

Jedna žena nestačí

S manželem jsme spolu už dvanáct let. Máme dvě zdravé děti a velký dům. Nic nám nechybí. Oba jsme atraktivní a víme to o sobě. Nikdy jsem si to ale dokazovat nemusela, muž ano. Každý jeho zálet jsem rozdýchávala hodně dlouho. Před rozvodem mě vždycky zastavil strach ze zničení rodiny. Většinou jsem vybouchla, uklidnila se, manžel mě uchlácholil a začalo to nanovo.

Načasování

Poslední kapka přišla během druhého těhotenství. Podváděl mě s naší sousedkou. Psychicky mě to ničilo a byl zázrak, že jsem druhé dítě donosila do devátého měsíce. Cítila jsem se hodně zranitelná a manželovu nevěru vnímala jinak. Bylo to naposledy, co jsem byla ochotná přimhouřit oko. Mám ho od té doby ráda, ale nemiluji ho. Možná i proto, že slova vyznání, která pro mě tolik znamenají, řekl i své poslední milence. Později je vzal zpátky, ale čas už nevrátí. V ten moment všechnu lásku mezi námi zabil.

Chyby a jistoty

Bohužel není jednoduché ho opustit, je to skvělý otec, naslouchá, je zábavný, milý, zručný a pro rodinu by se rozkrájel. Doma má ode mě full servis, já od něj v posteli. Nevím, co hledal u svých milenek. Snaží se mě získat zpátky, ale já už o to nestojím. Posledním záletem mi hodně ublížil. V mém životě se navíc objevil další muž. Bráním se růžovým brýlím a neidealizuji si ho, ale jde to jen těžko. Je dokonalý. Zamilovala jsem se do něj. Bohužel nemám odvahu to rozseknout a opustit rodinu. Bojím se změny, bojím se reakce dětí. Nechci přijít o to, co jsme s manželem vybudovali. Jsem člověk, který musí mít jistotu, že všechno klapne. Jsem schopná na poslední chvíli vycouvat.

Manžela jsem milovala a jiní muži pro mě neexistovali. Proklínám den, kdy jsem zvedla oči od země a podívala se na někoho jiného. Na druhou stranu mu děkuji za světlo a štěstí, které do mého života po dlouhé době přinesl. Trápíme se všichni, není to dlouhodobě udržitelný stav. Manžel cítí, že se něco děje, ale já myslím, že na nápravu už je pozdě. Jsem šťastná, ale bezradná. Možná čekám na chybu jednoho z nich, abych měla snazší rozhodování.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.