V galerii najdete tipy, se vypořádat se změnami po porodu.

Začarovaný kruh

Těžko se mi svěřuje s tím, co se mi stalo. Kdyby to ale aspoň jedné ženě pomohlo, aby sebrala odvahu a dala sbohem životu s hlupákem, stojí to za to. Seznámila jsem se s mužem, který byl téměř dokonalý. Scházeli jsme se, romantika, legrace, postelové hrátky. Po třech měsících jsem zjistila, že jsem těhotná. Do dětí jsem blázen, potrat nepřicházel v úvahu. Přítel se dítěti nebránil, a tak jsem nepochybovala, že to zvládneme.

Čím víc se blížil porod, tím víc špatných recenzí se ke mně na mého muže dostávalo. Kouřil marihuanu, křičel na mě, byl sprostý a agresivní. Rozešli jsme se. Nechtěla jsem dítě vychovávat v takovém prostředí. Krátce před porodem jsme se ale náhodou potkali a znovu přeskočila jiskra. S příslibem, že se to nebude opakovat, jsem ho vzala na milost.

Marná snaha

Chvíli sekal latinu, ale po dvou měsících to začalo znovu. Řval na mě na ulici, nadával mi do poběhlic. Byla jsem ve stresu, držela jsem se jenom kvůli synovi. Byla jsem přesvědčená, že pokud si neuvědomí, že má problém, opustím ho. Nic se nezlepšilo. Urážel mě, ponižoval mě. Dostala jsem „za uši“ i za úplné maličkosti. Trvá mi připravit jídlo, oblékám se jako levná holka, dlouho se sprchuji. Nezastavilo ho ani to, že jsem zrovna držela syna a snažila se ho uklidnit.

Dodnes si vyčítám, že musel můj chlapeček žít první měsíc v takovém prostředí. Když mě před svou dcerou, kterou má z prvního manželství, kopnul vší silou do břicha, došla mi s ním trpělivost. Oznámila jsem mu, že syna už nikdy neuvidí. Odešla jsem. Začal mi vyhrožovat, že se zabije, psal dopisy na rozloučenou a pomlouval mě.

Konec

Jsem si jistá, že jsem narazila na psychopata. Věřím, že bere i jiné drogy. Ve skutečnosti je zadlužený. Bohužel mě dokázal obalamutit a vmanipulovat tam, kam potřeboval. Jsem hodný a trpělivý člověk, ale nenechám si všechno líbit. Bez rodiny bych to nedokázala. Jsem ráda, že už je to konečně za mnou. Teď se chci věnovat synovi a zkusit studovat, abych mohla dítěti zajistit ten nejlepší možný život.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.