Naučte se vycházet s partnerovou rodinou. Tipy najdete v galerii.

První pokus

Vdala jsem se hodně brzy, bylo mi pouhých dvacet let. Manžela jsem milovala víc než sebe a pořídila si s ním dítě. Po čtyřech letech se náš vztah proměnil v peklo a z pana Dokonalého se vyklubal alkoholik, násilník a buran. Jeho firma zkrachovala a pracovní neúspěchy si léčil na mě. Začal mě podvádět a občas přiletěla facka. Jeho máma mě nakonec podržela a pomohla mi, abych od něj mohla odejít a rozvést se s ní. Byla vždycky skvělá a měla jsem ji ráda. Nemohla za to, co se z jejího syna stalo.

Manžel se později znovu oženil a odstěhoval se do Německa. Synovi už ani nezavolá.

Láska

Syn to ze začátku nesl těžce, ale už jsme to společně překonali. Díky mým rodičům jsem se dokázala postavit na nohy a začali jsme znovu. Otevřela jsem si malý krámek a vyhlížela nové zítřky. Jednoho dne vešel o poznání mladší muž. Na první pohled mě nezaujal, ale je z toho láska jako trám.

Boj

Je úplně jiný než můj první muž a jsem s ním doopravdy šťastná. Pevně věřím, že se historie nebude opakovat. Syn si ho zamiloval a bere ho jako svého otce. Čekáme spolu dítě, ale co by to bylo za pohádku bez zlosyna. Kaňkou na dokonalém životě je má druhá tchyně. Snažím se s ní vycházet, ale mě prostě nesnáší. Pořád ji v něčem ustupuji, ale všechno se proti mně obrací.

Nediví se mému prvnímu muži, že mě opustil. Taky by prý netolerovala, abych odešla od dvouletého dítěte a nastoupila do práce. Jako správná matka jsem měla být doma.

Zdůraznila, že můj syn je nevychovaný. Doufá, že s druhým dítětem nebudu tak lhostejná a přistoupím k výchově lépe.

Vyčítá mi, že jsem na peníze a moc o sebe dbám. Často mi předhazuje můj věk a ponižuje mě. Jsem sice o pár let mladší než její syn, ale je to jeho volba.

Unavuje mě s ní bojovat. Manžel jen kroutí hlavou a radí mi, abych to nechala plavat. Prý je jízlivá a útočná na každého. Já si ale zasloužím spokojený a šťastný život. Nechci, aby mi na něm jeho matka parazitovala.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.