V galerii najdete návod, jak si každý den ukrojit trochu času jenom pro sebe.

Sourozenec

Předem se omlouvám všem, kterých se toto téma dotýká. Lidé na to mají různé názory. Je mi dvaatřicet let a mám dvě děti. Otec je čerstvý šedesátník a matce o dva roky méně. Minulý týden se mi narodil bratr. Moji rodiče se zamilovali do myšlenky na další dítě a svůj plán dotáhli až do konce. Nechápu, jak je možné, že matka otěhotněla. Nikdy jsme se o takových tématech spolu nebavily, ale myslela jsem, že má za sebou přechod. Ve svém věku měla jít na potrat a na dítě zapomenout.

Na vlásku

Těhotenství provázela spousta komplikací. Porodila předčasně a malému popraskaly plíce. Byl to boj o život. Vypadá to, že bude mentálně i fyzicky postižený. Jsem na rodiče naštvaná a zklamaná z toho, co provedli. Jsou nezodpovědní, sobečtí a hloupí.

Pokračování

Ničí mě, že i v takové situaci musím být mámě oporou. Bije se to ve mně. Vidím nešťastné dítě, které bude žít s postižením. Rodiče se o něj ve svém věku postarají těžko a nedožijí se ani maturitního plesu. Nakonec bratr skončí u mě. Já bych neměla sílu dát ho do ústavu. Když bude šance na důstojný život doma, nechám si ho. Ale trpět bude celá moje rodina, děti i manžel. Takový život si nevybrali.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.