V galerii najdete tipy, jak si vyšetřit chvilku času pro sebe.

Past

S přítelem nás od sebe dělí dvaadvacet let. Je to dost, ale nevadilo mi to. Všichni mě před takovým věkovým rozdílem varovali, já měla bohužel svoji hlavu. Líbila se mi jistota, kterou mi do života přinesl. Klapalo nám to a nebyl důvod k pochybám. Poslední dobou se ale začínám probírat a vidím propast, která mezi námi je. Vadí mi to. Má rád svůj klid, má odžité dvě dekády navíc, všechno ví, všude byl.

Ve stejnou dobu chce dělat stejné věci, každé novince se brání. Vyhovuje mu to tak, jak to je. Nikam nejezdíme a každý den trávíme venku na zahradě s jeho rodiči. Nemáme soukromí. Jsme spolu už pět let a vychováváme dvouletého syna. Nudím se. Každý rok mám panickou hrůzu z léta. Představa, že několik měsíců trávím pod dohledem jeho rodičů, mě děsí.

Chyba

Jsem akční, pořád bych byla na výletech. Přemlouvám ho, aby mě vzal aspoň do hospody na terasu, dali bychom si jedno pivo a popovídali si. Ne. Radši jde jednou týdně sám, dá si rovnou tři a jde domů. Diskuze o dovolené zametá pod stůl. Stojí to moc peněz, marní se tím čas. Nejspokojenější je doma, kde mu nic nechybí. Vůbec nebere ohledy na moje představy o životě.

Vím, že jsem udělala chybu. Sbírám odvahu k rozchodu. Závidím svým kamarádkám, které jsou plné života. Mají po boku energické muže a život před sebou. Odcházím, nepromarním vedle přítele nejlepší roky.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.