V galerii najdete tipy, jak být tchyní na jedničku.

Mezi námi

Nenávidím svoji tchyni. Nejsem dokonalá, ale ona mě nenechá pro jednou v klidu. Všechno, co dělám, je špatně. Začala se do mě strefovat s nástupem na mateřskou. Podle ní jsem se jen nechávala živit a měla bych jít do práce. Dušovala se, že dcerku pohlídá a zavede ji do školky. Věřila jsem jí a našla si zaměstnání v provozu. Ranní směny nebyly "na skladě", a tak střídám všechny tři. Trvá to rok a mateřská mi už skončila, nemůžu se vrátit zpátky k pohodlí.

Přítel mi není velkou oporou, s penězi šetří a platí jenom nájem. Všechno ostatní je na mně. Každý měsíc platím jídlo, poplatky za školku, paušály, oblečení. Podle tchyně je muž dokonalý. Aby ne, když je to její syn.

Kam vítr ..

Jen co jsem nastoupila do práce, přišla s novou písničkou. Dceři namlouvá, že je to chudáček, kterého nemá maminka ráda, protože jsem upřednostnila práci před dítětem. Skuhrá, co s vnučkou bude po její smrti. Poučuje mě jako malé děcko. Už několikrát jsme se spolu pohádaly. Nenechám se od ní ponižovat.

Po chuti matce

Plánovali jsme druhé dítě. Ona si ale nepřeje, abychom se snažili o další přírůstek. A přišlo to nejhorší,přítel změnil názor a už se mu moc nechce. Tchyně se poslední dobou často vyptává na hodně osobní věci. Nevím, proč ji zajímá, jak si rozumíme v posteli a jak často máme sex. Zkusila jsem vymezit jí hranice, ale marně. Nevím, jak dlouho to vydržím.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.