Připravte se na změny po porodu. Tipy najdete v galerii.

Perfektní

Mám chlapa, o kterém spousta žen sní. Je to moje spřízněná duše a dokonalý partner. Má ale jednu velkou vadu. Naše hádky manželství neohrozí, bohužel jsou pro mě tak zásadní a bolestivé, že mám po nich chuť se sbalit a odejít. Slovy umí ublížit. Tvrdí, že se jen brání, když na něj útočím a vyčítám mu, co všechno je špatně. Na každou moji poznámku má tisíc argumentů a nepřestane, dokud mě nerozdrtí na prach a nezažene zátky do kouta. Je mu jedno, že s ním jednám v klidu a slušně, on nebere ohledy. Řekl mi už spoustu ošklivých věcí.

Bez svědomí

Když jsem chtěla odjet s dcerkou na tři dny k rodičům, dítě mi vzal a řekl, ať jedu sama. Prý se můžu klidně zabít na namrzlé silnici, bylo by mu to jedno.

Tvrdí, že všechny ženské jsou stejné. Srovnává mě se svou bývalkou, na které nenechal nit suchou. Nevařila, neuklízela, nemyla se a nezajímala se o něj. Na co si vzpomene, to se mu snažím splnit. Dýchám pro rodinu, jsem zábavná, nevyvolám konflikty, nestěžuji si.

Poslední kapka, kterou mu nezapomenu, přišla minulý týden. Prý naše dítě (7 měsíců) nemiluji jako on. Pravda, on ji zahrnuje dárky. Peněz máme dost. Ale je to všechno? Mám pocit, že na tom by neměl stavět. Já jsem ta, kdo se o dítě stará ve dne v noci, vstávám, pátrám, vymýšlím hry a zábavu, zahrnuji ji pusinkami. Když se o ni má chvilku postarat, dítě brečí. Je z toho otrávený, sedí vedle ní a hraje na telefonu hry. Po deseti minutách už ho to nebaví. Dítě je pro něj hračka, kterou si vezme jen občas. Neuvědomuje si, že je to nonstop zápřah.

Vzpomínky zůstanou

Nechápu, jak mi to mohl říct. Rozčílilo mě to. Odpustila jsem mu spoustu urážek, ale na tohle nezapomenu. Jsem do něj zamilovaná, ale mrzí mě, že zrovna můj chlap musí mít povahu, se kterou se těžko žije. Snažila jsem mu vysvětlit, co mám za problém, ale urazil se. Žádný dárek nesmaže to, co mi při hádce vmete do obličeje. Bolí to. Já bych s ním nikdy takhle nemluvila.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.