V galerii najdete tipy na změny, které vás po porodu neminou.

Všechno špatně

Před třemi měsíci se nám narodilo miminko. Bohužel se tím všechno ještě zhoršilo. Už půl roku muž každý měsíc střídá práci. Je to k nevydržení. Svírá mě strach, jestli budeme mít z čeho žít. Nikde se mu nelíbí, někdo mu nesedí, špatná kantýna, protivný vrátný. Začalo to v listopadu, od té doby nepřinesl domů ani jednu celou výplatu.

Ultimátum

Slíbila jsem si, že se kvůli dítěti nebudu rozčilovat. Zkusila jsem si s ním v klidu promluvit. Rozbrečel se, sliboval nápravu a měl z vlastního chování depresi. Nevydrželo mu to dlouho. Dala jsem mu sice nůž na krk a pohrozila rozchodem a zákazem vídat se s dítětem, ale je mu to asi jedno. Práci si neudržel a na moje řeči už nereaguje.

Plán

Já už se snažit přestala. Jediné, co chci, je rozchod. Splatím všechny půjčky a jednoho krásného dne to tady všechno pobalím a odejdu se vším, co je moje. Vezmu si věci, které jsem koupila já, syna a psa. Nejsem mrcha a na stole mu i přes výhružky nechám lísteček s novou adresou. Kdyby chtěl syna navštívit, bude se muset předem dohodnout se mnou.

Mrzí mě to. Jinak je to super táta a přítel. Nenapadlo by mě, že budu muset něco podobného řešit. Ze začátku všechno klapalo, ale nechci se pořád bát, jestli budeme mít co jíst a do čeho se obléknout. To, že podle něj syn jídlo nepotřebuje, protože ho kojím, radši ani vytahovat nebudu.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.