V galerii najdete tipy, jak být dokonalá.

Láska

Když mi bylo osmnáct let, hrdě jsem prohlašovala, že by se žena měla vdávat jenom z lásky a za muže, kterého miluje z celého srdce. Na ničem jiném nezáleží. Všichni se mi smáli. Bylo mi jedno, co si ostatní myslí a jako naschvál rodině si vzala muže z chudých poměrů. Chtěla jsem jim dokázat, že láska hory přenáší. Po svatbě přišlo kruté vystřízlivění. Bydleli jsme v pronajaté garsonce. Manžel se sice snažil, ale moc peněz nevydělal. Já jsem měla práci na plný úvazek, brigádu a přivýdělek na doma. Bez toho bychom se neuživili.

Peníze

Milovala jsem ho, ale byla jsem zklamaná. Když jsem potkala svého druhého muže, nepřeskočila jiskra jako u první lásky. Byl mi ale sympatický a navíc pocházel z bohaté rodiny a podnikal. Nebránila jsem se a podlehla mu. Nechala jsem se rozvést a rychle skočila do druhého manželství. Mám ho jenom ráda, žádný hlubší cit jsem k němu nikdy nechovala. Ale máme krásný a velký dům v Praze, chodí k nám paní na úklid, nemusím se dřít od rána do včera. Spousta lidí si o mně myslí, že jsem zlatokopka. Rodina měla pravdu. Lásky se člověk nenají. Teď jsem konečně spokojená.

Volba

Na jedné straně jsem měla lásku a život v pronájmu, na druhé nudný vztah a život jako z pohádky. Uvědomte si, že nemůžete mít všechno. Musíte si vybrat tu správnou cestu. Já svého rozhodnutí nelituji. S druhým manželem jsem už patnáct let a klape nám to. Na první lásku často vzpomínám. Když mi ale dojde, že se za ty roky nic nezměnilo, pořád nemá vlastní bydlení a vydělává na brigádách, dojde mi, že obklopená penězi se cítím mnohem šťastnější a v bezpečí.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.