V galerii najdete seznam změn, kterým se po porodu nevyhnete.

Nespravedlnost

U nás doma to došlo tak daleko, že si s mužem vyměníme role. On zůstane doma na rodičovské dovolené a já půjdu do práce. Doteď to bylo naopak. Když jsem si ale dovolila chovat se jako on, bylo zle. Spával v obývacím pokoji a ne s dětmi v ložnici, celý večer visel na sociálních sítích, pil pivo a hrál videohry. Měla jsem toho plné zuby.

Podmínky

Po hádce jsme došli k závěru, že si to se mnou rád vymění, ale musím splnit podmínku stejného platu. Hledám si práci, ale tuším, že v téhle době to nebude jednoduché. Vydělával kolem dvaceti tisíc. Asi si budu muset najít po večerech nějaký přivýdělek. Ale i tak do toho jdu, nenechám se od něj ponižovat, že doma nic nedělám a jen se válím.

Zkouška ohněm

Uráží mě, jak nedokáže ocenit to, co pro všechny každý den dělám. Bez vděku se na to můžu vykašlat. Nechám ho, ať se stará sám, radši se předřu a vydělám peníze. Já si konečně hodím nohy nahoru, po návratu z práce si budu chvíli hrát s dětmi, večer si otevřu vínko a budu se starat jen o svoje pohodlí.

Kdyby viděla jeho máma, jak se ke mně chová, profackovala by ho z obou stran.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.