V galerii najdete tipy, jak odhalit nevěrníka.

Snaha

Jsem s přítelem už pět let. Je o jedenáct let starší a máme spolu dvě děti. Problém je v tom, že už ho nepřitahuji. Cítím to. Je nervózní, protivný, odtažitý, nelíbáme se a sex jsme neměli už přes dva měsíce. Chtěla bych to mezi námi dát do pořádku, ale on hází vinu jenom na mě. Odpustila jsem mu toho tolik, že ani nevím, kde bych měla začít.

Společná cesta

Nastěhoval se ke mně s poloprázdnou igelitkou a dnes má domov, byt, auto, rodinu a čistý štít. Pomohla jsem mu s dluhy, které s sebou vláčel ze vztahu s bývalou přítelkyní. Krátce před rozchodem onemocněl rakovinou a ona ho v nejhorších chvílích opustila. Vždycky jsem ho bránila, podporovala ho, respektovala jeho rozhodnutí. Byli jsme šťastní. S dětmi se ale všechno změnilo. Po roce vztahu jsem otěhotněla a během očekávání mu přišla na nevěru. Chtěl mě opustit a nutil mě jít na potrat. Psychicky jsem se složila a o miminko přišla. V mžiku byl zpátky a já mu odpustila. Jeho zrada ve mně ale pořád je. Je to ten typ muže, na kterého ženy letí. Ví to a zneužívá toho.

Moje rodina ho zbožňuje. Je to člověk dvou tváří. Na jednu stranu skvělý táta a přítel, na druhou ignorant a arogantní buran. Nikdy na mě nesáhl, ale držel mě tak pevně, že jsem měla několik týdnů modřiny. Ponižuje mě a týrá psychicky. Během hádky mi dokonce řekl, ať chcípnu.

Konec na dohled

Je starší, poučuje a dává mi najevo svoji převahu. Je to ale táta za všechny peníze a já ho mám pořád hodně ráda. Neumím si představit život bez něj. Já jsem taky občas bez nálady, ale umím se ovládat. Nezvládám jeho výbuchy vzteku a změny nálady. Nechci celý život trpět vedle chlapa, co si mě neváží a nebere mě jako rovnocenného partnera. Bojím se, že na změnu čekám zbytečně.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.