V galerii najdete tipy, jak se poprat se změnami po porodu.

Čím dál horší

Mám před sebou další životní etapu, ale nevím si rady, jak s ní naložit. Před lety jsem si našla skvělého muže. Nekouří, nepije, nepodvádí a v práci nezahálí. První sex byl legendární a každé naše setkání se blížilo dokonalosti. Postupně jsme od oťukávání přešli k randění, k manželství a rodičovství. Synovi je rok a já se nestačím divit, jak se muž změnil.

Je jako bez citů, zásadový a zdráhá se mi dávat peníze. Když jsem si postěžovala, že mi mateřská nestačí, poslal mě přivydělat si. Nejde do pár řádků vtěsnat všechno, co se mi honí hlavou.

Výhružky

Poslední dobou se hádáme a neklape nám to. Já nerozumím jemu a on mně, neumíme spolu trávit čas. Problém je i rodinný výlet. Po většinu dne máme oba své zájmy a jeden druhého si nevšímá. Já se ale ke všemu starám o dítě a o domácnost. Muž mi nezaplatí ani naftu. Jednou jsem na to upozornila a vmetl mi, že na to mám mateřskou. Myslí si, že když ho požádám o pár stovek, jsem na peníze.

Jsem do něj blázen, ale na druhou stranu ho do morku kostí nenávidím. Nikdy nezapomenu na to, co mi dokázal při hádce vpálit do obličeje.

"Sežeň si dobrého právníka. Jestli to dotáhneme k rozvodu, dítě ti nenechám."

"Radši tě zabiju nebo z tebe udělám invalidu, ale kluka do péče nedostaneš."

Naděje

Tohle by přece chlap neměl ženě říkat. Nejhorší na tom všem je, že před ostatními vystupuje jako dokonalost sama a všechno je zalité sluncem. Bojím se, že kdybych odešla, nezvládnu to. Nemám peníze ani přátele. Nerozdýchala bych život bez syna. Vím, že je náš vztah před rozpadem, ale chci, aby mělo dítě oba rodiče. Mají mezi sebou skvělý vztah a já bych neměla problém mít ho ve střídavé péči. S tím by ale manžel nesouhlasil.

A pak přijde a obejme mě. Já už ale z hlavy nevymažu, jak se ke mně po dvou letech manželství chová.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.