S nevěrníky na straně mužů i žen se roztrhl pytel. Postavte se jim čelem, tipy najdete v galerii.

Nevázali jsme se, netlačili jeden na druhého. Jak by řekla Carrie ze Sexu ve městě o poměru s panem Božským – jsme nedefinovatelní. Byly to ale moc hezké chvíle, které jsem si užívala naplno. Víc než pravidelné uhašení vášně a občasnou potřebu podpory jsem nevyžadovala. Po půl roce naše schůzky utnul a víc jsme se neviděli. Mrzelo mě to, ale nic mu nevyčítám a vzpomínám na něj jako na žhavé povyražení a chvíle, kdy jsem se cítila milovaná a v bezpečí.

Štěstí pro všechny

Minulý měsíc jsem potkala svou dávnou kamarádku. Patřila mezi mé nejvěrnější přátele, ale času bylo málo a dlouho jsem s ní nebyla v kontaktu. Pavlína je nejhodnější člověk, co znám. Bohužel neměla takové štěstí jako já a ve třiceti za sebou měla drsný rozvod a tahanice o děti. Žila s agresorem, který ji fyzicky napadal a boj o tři děti nakonec prohráli oba rodiče, protože děti skončily v péči psychologa. „Dlouho jsem se z toho nemohla oklepat, ale už dva roky mám vážný vztah a minulý měsíc jsme se konečně sestěhovali. Vítám lepší časy.“ Ze srdce jsem jí to přála, každý si zaslouží svůj díl štěstí.

Pravda nebo lež

Když ale vyšlo najevo, že jejím vyvoleným je můj milenec, došla mi slova. Nechtěla jsem jí ublížit, ale nevěděla jsem, jak se zachovat, abych nebudila podezření nebo dojem, že jí to nepřeji. Celou dobu našeho poměru podváděl moji nejlepší kamarádku! Slepě mu důvěřuje a doufá, že ji nezklame jako její první muž. Neustále mě zve na návštěvu, ale já nevím, jestli bych to psychicky ustála. Mám jí říct pravdu a zničit život šesti lidem? Ustály by její děti další změnu? Zaslouží si takový skalp, když je teď konečně šťastná? Jak se jí mám podívat do očí?

Mám pocit, že držím otěže k jejímu dokonalému životu. Záleží jen na mně, bude-li dál žít svůj pohádkový příběh. Nechci jí ublížit, ani jemu. Ale nechci, aby mi ze sebe samotné bylo zle, nezasloužím si žít ve lži.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.