Jak přežít nevěru? Tipy najdete v galerii.

Vzájemné odcizení

Byť se snažím, jak můžu, manžel má pořád důležitější věci k řešení, než je naše manželská krize. Přišlo to nenápadně, plíživě, nikdy jsme nic zásadního neřešili, jen jsme se z neznámých (pro mě neznámých) důvodů odcizovali. Teď jsem si už dala jedna a jedna dohromady. Jsme spolu patnáct let, máme spolu čtyři děti a dům na hypotéku, už kvůli dětem se snažím manželství zachránit. Všechny pokusy jsou marné, je vůči mě chladný.

Se studentkou by si nic nezačal

Adam je středoškolský učitel, z jeho žáků převládají dívky. Uvažovala jsem chvíli i tímto směrem, ale rychle jsem to zavrhla. Adam neměl na žádnou z nich vlídného slova, všechny byly dle něj nevzdělatelné, nedovedl pochopit, že žádná nemá nadání na matematiku. Rovnou z práce šel domů a hned vzal děti ven. Takto to šlo pořád den co den.

V mobilu jsem našla pravdu

V zoufalství jsem mu vzala telefon a přečetla si poslední zprávy a maily. Překvapilo mě, že má nainstalovaný messenger, která tak u studentů odcizoval. Adam je odpůrcem sociálních sítí a chatovacích kanálů. Ve zprávách jsem nic zásadního neobjevila, ale zato v messengeru… Adam má už rok poměr s jednou z těch „nevzdělatelných.“ Byla jsem v šoku. Nemohla jsem věřit tomu, jaký doopravdy je, co je schopen napsat, kolik vášnivých a milých slov je schopen napsat jeho studentce.

Studentka vyhrála

Když jsem na něj udeřila, nezapíral, vše přiznal. Nechtěla jsem nic řešit, chtěla zapomenout a naše manželství zachránit. Dala jsem mu čas a doufala, že ho to brzy přestane bavit. Ale zmýlila jsem se! Do půl roku se za svou studentkou odstěhoval, požádal o rozvod a žije s ní. Dokonce spolu čekají dítě. Když odcházel, řekl: „Kdybys mi nenarušila soukromí, bylo by vše jinak…“ Vyčítám si to, kdybych ten zatracený telefon nechala tehdy ležet, byli bychom možná spolu. Asi jsem udělala největší chybu mého života.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.