V galerii najdete tipy, jak co nejrychleji odhalit nevěru.

Nevěrník

Jmenuji se Markéta a je mi čerstvých dvaačtyřicet let. Ještě před rokem byl můj život téměř dokonalý. Jsem ale hodně staromódní a jen těžko se srovnávám s nevěrou. Pro tvrzení, že celoživotní monogamie není pro člověka přirozená, nemám pochopení. Když mi manžel bez emocí oznámil, že se rozcházíme, roztřásla se mi kolena. Opustil mě kvůli padesátileté babce. Znala jsem ji moc dobře. Má patnáct kilogramů navíc úhledně naskládaných kolem pasu, od cigaret zažloutlé zuby a široko daleko je známá jako "stará panna".

Pomoc

Šrámy na duši jsem léčila během pravidelných návštěv u své nejlepší kamarádky. Znaly jsme se od základní školy a věděla o mně skoro všechno. Pochyby o manželovi, dluhy na kreditkách, nový škrábanec na autě, podvádění při dietě, fantazírování o automechanikovi. Po tom, co manžel odešel, jsem nebyla ráda doma sama. Doléhal na mě splín a marnost života opuštěné čtyřicítky. Skoro každý víkend jsem trávila s ní a snažila se zradu utopit ve víně.

Zajíček

"Jeden vyhodí to, po čem druhý tajně touží. To je svět." Obývacím pokojem prošel kamarádčin syn. Matyáš byl ve druhém ročníku na střední škole a svým rodičům způsoboval nemalé potíže. Kouřil, občas pil, nerespektoval večerku, proháněl holky a byl drzý. Od svých vrstevníků se nelišil. Už jsem v sobě měla pár skleniček a jeho připomínka ve mně vzbudila touhy. Přemýšlela jsem, jak moc by bývalého muže zabolelo, když bych si našla zajíčka a prohloubila věkovou propast mezi našimi milenci. U kamarádky jsem byla jako doma. Nebylo těžké najít skulinu a být s Matyášem chvilku sama. Nechci se rozepisovat o svých nedůstojných pokusech přilákat ho do postele. Neodolal. Spíme spolu už přes půl roku. Má výdrž, je vynalézavý a nenasytný. To je na duši zrazené čtyřicítky ideální lék.

Konečná

Šla jsem za pomstou a dostala se do situace, ze které najdu jen těžko bezbolestné východisko. Nenazývala bych to vydíráním, ale mám nůž na krku. Když nebudu plnit, co si můj troufalý milenec zamane, přijdu o svou nejlepší kamarádku. Jediný stabilní bod v mém životě. Už několikrát mě požádal o peníze, musela jsem se za něj přimlouvat u jeho matky, psát mu omluvenky do školy a dělat mu alibi. Cítím, že mi brzy dojde trpělivost, ale bojím se, že nestihnu své spřízněné duši říct všechno.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.