„Když jsem se nedávno dívala na Ordinaci v růžové zahradě, kde má doktor Pantoflíček nemanželského syna a bojí se to své ženě říct, nikdy by mě nenapadlo, že se s něčím podobným setkám i já.

Nedávno jsem ale náhodou zjistila, že dítě s jinou má i můj manžel! Je sice pravda, že se narodilo dříve, než jsme se poznali, ale on mi tvrdil, že je bezdětný,“ vypráví paní Marcela (30).

Se synem se scházel tajně!

„Na syna platil a scházel se s ním tajně. Pozdější příchody nebo víkendové odchody sváděl na práci. Věřila jsem mu. Pak mi ale vše prozradil jeho kolega a mně se zhroutil svět. Nevím, zda manžela opustit, nebo mu odpustit. Prý mě má rád, ale už mu nemůžu věřit,“ pokračuje Marcela.

  • Nevěry se údajně dopouští až 62 % mužů. Ovšem ani ženy nejsou pozadu. Nevěrných je až 46 % z nich.
  • Zhruba třetina dětí se dnes rodí mimo manželství.
  • Až pětinu prvorozených dětí přivedou na svět osamělé ženy bez stálého partnera.
  • Přibližně 17 % dětí vyrůstá pouze s matkou.

Partner má dítě s jinou. Stejně staré!

Příběh paní Marcely bohužel není ojedinělý. Případů, kdy muž má dítě s jinou ženou a snaží se to tajit, je víc, než by se mohlo zdát. Téměř vždy to ale praskne. Pak se najednou dozvíte, že máte osmnáctiletého nevlastního syna, o němž jste neměla ani páru.

Horší situace ale nastane v případě, že dítě je stejně staré jako vaše společné (nebo mladší). Takže je jasné, že se narodilo v době trvání vašeho vztahu a partner vás evidentně podváděl!

Těhotenství bez intimností a dítě s »náhradnicí«

Zkušenost se stejně starým nemanželským dítětem vypráví paní Renáta (39). „S partnerem se nám dlouho nedařilo mít dítě. Když jsem konečně otěhotněla, oba jsme byli nesmírně šťastní a těšili se na miminko. Měla jsem rizikové těhotenství a na sex musela zapomenout. Nikdy by mě nenapadlo, že právě v tu dobu si partner našel náhradu a ještě z ní vzešlo dítě!“ říká.

„Dlouho jsem o ničem nevěděla, jenže pak mi nějaký dobrák začal posílat anonymy. Dcerce byl tehdy rok a já se dozvěděla, že můj muž má ještě půlročního syna jinde. Vždy si přál kluka, takže mi bylo jasné, že se ho nevzdá. Když se přiznal, nezvládla jsem to. Odstěhoval se za ní a nás s malou opustil. Už nemůžu žádnému muži věřit,“ zakončuje Renáta.

Anketa

Našli jsme dvě ženy, jejichž muž měl dítě s jinou. Jak situaci řešily? Zde jsou odpovědi...

Irena (33): „Když jsem zjistila, že mě manžel podvádí, byla jsem v šoku. To jsem ale nevěděla, že mě čeká ještě větší překvapení – měl s ní dokonce i dítě! Vše dokonale skrýval a s ní i s dítětem se stýkal. Byla jsem bezradná a hroutil se mi svět.

Nechtěla jsem, aby moje dítě přišlo o tátu, ale o cizí dítě jsem taky neměla zájem. Nakonec jsme spolu zůstali s tím, že manžel na druhé dítě platí a žije s námi. Ale pořád mě to bolí a nemůžu se s tím srovnat. Byla to zrada.“

Lucie (40): „S partnerem jsme si pořídili miminko, které jsme oba moc chtěli. Byli jsme totiž bezdětní. Tedy – jak se později ukázalo – partner to jen tvrdil. Měla jsem podezření, že má milenku, a tak jsem se mu podívala do mobilu. A nenašla zprávy od ženy, ale esemesky s oslovením »Ahoj tati«. Jenže náš syn měl teprve půl roku.

Udeřila jsem na partnera a zjistila, že má ještě osmnáctiletou dceru, ke které se mi nikdy nepřiznal! Když jsem pak zjistila, že jí koupil i auto a platí jí dovolené, zatímco my máme auto na splátky a u moře jsme nikdy nebyli, vyhodila jsem ho. S malým jsem zůstala sama. On už má novou partnerku a zařizuje bydlení své dceři. S námi se stýkat přestal, pouze posílá alimenty.“

Jak bezpečně zjistit, že má partner milenku, se dozvíte v galerii!