Byl tak milý, našlapoval kolem ní potichu a respektoval její obavy vrhnout se do dalšího vztahu po hlavě. Po několika týdnech měli první rande a všechno dopadlo na výbornou. Byl tu ještě jeden klíčový moment. I seznámení s dcerou Lizy ale proběhlo hladce a žena uvěřila, že všechny pomluvy jsou smyšlené.

Dávej si pozor

Prozřít měla už o pár týdnů později, kdy ji počastoval spoustou sprostých slov a pevně přitáhl za vlasy. Brala to ale jen jako menší zkrat, který se občas přihodí každému. Když se z legrace zavřela v autě a on zůstal venku, bylo zle. Omluvila se mu a vylezla ven, on ji vzal za ramena a přitlačil ke kapotě. Za velkého křiku ji několikrát uhodil hlavou o auto. Ještě druhý den měla bolesti, a tak si pro jistotu došla na vyšetření. Krvácení v levé části mozku ji naštěstí neohrozilo na životě, ale byl to jasný signál, aby svého partnera pustila k vodě. Opět ale spadla do spárů jeho sladkých slov a nehodu brala jako vlastní vinu, protože se pokoušela o vtip v době, kdy nebyli naladění na stejnou notu. Všichni z jejího okolí trnuli hrůzou, co se může stát.

Budeme rodina

Na nátlak svých blízkých se s ním rozešla, ale po týdnu už byli zpátky u sebe. Měl Lizu omotanou kolem prstu. Další útoky na sebe nenechaly dlouho čekat. Po dohodě se rozešli a vypadalo to, že i on to přijal téměř bez emocí. Po týdnu ale žena zjistila, že je těhotná. Nechtěla vychovávat další dítě bez otce, a tak se svému despotickému partnerovi svěřila. Zoufale věřila, že se změní. Ten plod lásky, který se rodil v jejím břiše, musí přece obměkčit každého. A měla pravdu. Pár týdnů byl jejich život zalitý sluncem a vypadalo to, že její přítel se na dítě moc těší. Vztah stál ale na velmi vratkých základech. Stačilo málo a Lizu bez ohledu na její stav vláčel po bytě a v koupelně ji zbil jako psa. Byl jako smyslů zbavený. Prosila ho, aby ji ušetřil, čeká přece dítě. Marně. Ještě ten den i přes snahy lékařů potratila.

Poslední kapka

Ani přes životní ztrátu nedokázala násilníka opustit a znovu se k němu vrátila. Její rodina šílela vzteky, ale síla, kterou ji k sobě přitahoval, neznala hranic. Pak ale prohodil osudnou větu, která Lize konečně otevřela oči: "Zasloužila bys, abych tě zabil!" Nedala na sobě nic znát a spřádala plány. Pozvala k sobě svou sestru a jejího přítele. Oznámila, že se chce rozejít. Pár minut byl klidný, ale pak ho popadl amok a rozeběhl se přímo k Lize. Bylo mu jedno, že nejsou v domě sami, že mají svědky. Bil ji, kopal ji do břicha i do hlavy. Jako zázrakem přežila.

Už nikdy víc

Je to už pět měsíců, ale na hrůzy, které si prožila i díky vlastní zaslepenosti, nikdy nezapomene. Je bázlivá, bojí se, že ho potká, že ji vypátrá, že se pomstí. Štěstí, že neublížil její dceři. Ještě stále se vleče soud, kde musí Liza detailně popisovat, co se dělo. Je to pro ni zraňující, ale konečně vidí, jak byla hloupá. Proč neodešla, když na ni sáhnul poprvé? Nemuselo by to dojít tak daleko. Čas už nevrátí, ale bojuje za to, aby byla poslední ženou, na kterou použil násilí.